Élménypedagógia: 300 tanárt képeztek a cserkészek

2015. október 19. 8:37
Több mint háromszáz pedagógus vett részt a Magyar Cserkészszövetség saját tapasztalatain alapuló, élménypedagógiai továbbképzésén az ország 168 településéről és 269 iskolájából. A képzést felsőoktatási intézmények is beépítik tanrendjükbe.

Lezárult a Magyar Cserkészszövetség továbbképzési programja, amelyen az ország 269 iskolájából 320 pedagógus vett részt. Az ingyenes akkreditált kurzusokon a tanórai és tanórán kívüli közösségfejlesztés módszertanába avatták be a közoktatásban dolgozókat. A program nagy érdeklődést váltott ki: mintegy 1500-an jelentkeztek a 60 órás továbbképzésekre, de a fővárosban tízszeres igény is mutatkozott – olvasható a szövetség közleményében.

Összesen 36 kurzust rendezett a cserkészszövetség, 18-18 pedagógus, köztük ifjúságsegítő, könyvtáros, óvodapedagógus, kollégiumi nevelő és gyermekvédelmi felelős részvételével Miskolcon, Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Pécsett, Veszprémben, Zalaegerszegen, Egerben és Budapesten. A résztvevők az ország 168 településéről érkeztek.

A szövetség a cserkészet társadalomban való elterjedése és a tanítás-tanulás folyamatában jól hasznosítható eszközeink terjesztése érdekében dolgozta ki akkreditált felnőtt- és pedagógusképzéseit. Az ELTE, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Gál Ferenc Főiskola szándékát fejezte ki, hogy az élményalapú pedagógiát beépíti tanrendjében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés