A bénázó M1 a Fidesz-kormány állatorvosi lova

2015. március 17. 14:20

Pap Szilárd István
Kettős Mérce
Az M1 szégyenletes teljesítménye, a felkészületlenség és bénázása annyiban érdekes, hogy látványosan érzékelteti, hogyan is néz ki ma Magyarország kormányzása.

Az MTVA-nál 2010 óta megszabadultak mindenkitől, akibe egy kis szakmai tartás szorult, elvégre ez nem összeegyeztethető az egyetlen és totális vezérelvvel, a seggnyalással. Ha valaki egy kicsit is ért valamihez, az már nem teljesen kiszolgáltatott, nem alakítható kényünkre-kedvünkre, még ha meg is csinálja, amit elvárunk tőle, mindig ott van az árulás árnyéka, az önállóság lehetősége. A kezdő újságírókat, akiket felvettek, meg szintén nem a jótévé-gyártásra trenírozzák, hanem valami teljesen másra. (Valszeg a televíziós újságírói képzés tervezett átalakításának is ehhez van köze)

Ugyanezek az elvek pedig az egész kormányzásra igazak. A Szijjártó által vezetett külügyminisztérium, amelyben az orosz Hírcsárda híreire alapozva beszólnak Amerikának, a fideszes törvényalkotás, amely privát ügyvédi irodáknak szervezi ki a jogszabályok megírását, aztán kéthetente kell azokat módosítani, mind-mind ékes példái ennek a működési módnak. A média annyiban más, hogy itt minden gyorsan és a szemünk előtt történik, a rengeteg apró mulasztás és hiba pillanatok alatt áll össze óriási fiaskóvá, és történik meg az, ami egy televízió történetében alig: elsötétül a képernyő. Összeomlik az egész. Clusterfuck.

Más területeken, ahol hónapok-évek alatt érnek a folyamatok, és persze nem kukkanthatunk be a kulisszák mögé, ez kevésbé látványos. De ne kételkedjünk egy pillanatra sem: a felszín alatt ugyanaz történik, ami vasárnap és hétfőn az M1-en történt. Idő kérdése, de az épület összeomlik. A baj csak az, hogy míg az M1-en jót szórakoztunk, maximum elpazaroltunk pár milliárdot, a nagyobb épületek már nem csak ezeknek a tehetségtelen, skrupulusok nélküli apparátcsikok és kóklerek fejére omlanak majd, hanem a miénkre is. Persze, újraépítjük majd, de mennyivel jobb lenne, ha nem kéne ezzel bajlódni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 444 elírásai és helyesírási hibái pedig a zsidó ellenzék állapotát tükrözik.

:-)

Te barom!

Kormánybarát köztévé, a szavak valóságos értelmezésében: nincs, képtelenség. Ez nem más: a kormány egyik legnagyobb ellensége
Mert az ilyen: beépített aknák sorozata, amelyek naponta robbannak, nevetségessé, kisstílűvé, szánalmassá téve az "Ő" kormányát.
A valóban kormánybarát köztévé, híradóstul stb.: csak tényeket, csakis a tényeket közöl, súlyának, s a tényforrás súlyának megfelelő arányban.
És: ha a hír nem tartalmazza a tény hiteles közlését, arra ott a minőségbiztosítás: 1. a szerkesztő pénzbüntetése, 2. ismétlődés esetén eltávolítása.
Ki állapítja meg a hitelesség fokát?
A szerv (vállalat, vállalkozás) tulajdonosából, ill. üzemi képviselőiből álló etikai szakmai testület - 3 fős, ahol a tulajdonosnak 50 + 1 százalékos részaránya van.
Fontos: az etikai testület döntését, annak egyetlen tagja sem kommentálhatja.
Röviden: ha egy kormány, mint a jelenlegi egy időben az ország teljes "felújítására, átalakítására teszi fel működését, ott akár egyetlen súlyos baki az "egész" konstrukció lavinaszerű összedőlését eredményezheti.
Még rövidebben: az etika mentén, ha szerveződik a hírközlés, az csak jót tehet bármilyen kormánynak, hosszú távon mindenképp.
Ami ezzel ellenkező: az Damoklesz kardjaként himbálózik a kormány feje felett, akár naponta kis darabkákat lemetszve belőle.

Port.hu kicsinyes bosszúja a csatornák sorrendjének megváltoztatása. Gyerekes.

Szerinted az teljesen oké, hogy 80Mrd Forintért majd "idővel beletanulnak"??
A kormánypárt meg kijelenti a saját tévéje kapcsán, hogy "egyetlen csatorna nézettségével sem foglalkoznak"??
Mikor ők hozták létre a "magyar BBC"-t, az adófizetők pénzéből?

Ehhez azért igen vastag arcbőr kell...

Válaszok:
pollip | 2015. március 18. 6:18

Szerintem rendben van, ha az egy hónap türelmi időt kivárjuk. Az biztos, hogy senkinek eddig nem volt olyan véleménye, hogy pártos lenne az új m1 ( nem az előzetes véleményekre gondolok, hanem a műsorokra ).
Meg kell várni, hosszabb időt kell nézni, hogy bebizonyosodjék a valódi közszolgálatiság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés