„Rákban a legjobb meghalni” – az év legdurvább provokációja?

2015. március 5. 2:52

Kívül tágasabb
"Fölösleges „milliárdokat pazarolni” rákkutatásra, amikor ez a legjobb módja a halálnak. Mielőtt nekünk esne mindenki, gyorsan leszögezzük, ezt nem mi állítottuk, hanem egy neves orvos, a British Medical Journal volt főszerkesztője."

A demenciában szenvedők hosszú, lassú halála lehet a legszörnyűbb, hiszen lassan kitörlődik a tudta, igaz, amikor elérkezik a halál, az már csak egy könnyű csók. Ha szervi betegségünk van – legyen az légzőszervi, szív- vagy veseelégtelenség – túl sok időt kell kórházban töltenünk, doktorok kezei közt. Rákban meghalni a legjobb, ez áll a legközelebb ahhoz a halálhoz, amit Buñuel vágyott magának, és amiben meg is halt. Marad időd elbúcsúzni, visszatekinteni az életedre, utolsó üzeneteket hagyni, talán arra is, hogy még egyszer ellátogass számodra fontos helyekre, meghallgasd kedvenc zenéidet, szerelmes verseket olvass és felkészülj arra, hogy teremtőddel találkozz vagy élvezd az örök feledést. Elismerem, hogy ez a halál romantikus szemlélete, de szeretettel, morfiummal és whiskyvel elérhető. De ehhez távol kell tartani magunkat a túlzottan ambiciózus onkológusoktól, és be kell fejeznünk több milliárd font elpazarlását a rák ellenszerének megtalálására, hogy azzal annyit érjünk el, hogy esetleg még szörnyűbb halállal haljunk.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meghalni semmilyen betegségben sem jó.
Aki pedig demenciában szenved, annak semmi másra nincs szüksége, mint szerető családtagokra. Tudnak örülni minden jó szónak, egy gond van velük, hogy mindent elfelejtenek, ami a jelenben történik. Bizonyos kutatások szerint az alumínium edényekből lerakódott , soha ki nem ürülő alumínium részecskék gátolják az idegpályák összehangolását.
Nagyon fontos, hogy a hozzátartozók szeressék a demens egyént.
Ma, amikor mindenki önmagával van elfoglalva (mert ez az üzlet a sok szemét gazdagodó kókler számára, nem kifizetődő, ha a szülő sokáig él, az sem, ha a beteget meg kell gyógyítani.
Ma mindenkinek digitális kütyüt kell nyomogatnia és állandóan mobiloznia, sőt, háborút eltűrnie, akkor jó polgár.
A média arra veszi rá az embereket, amire csak akarja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában