Érezd magad fiatalabbnak-így tovább is élsz!

2014. december 22. 0:39
Fiatalnak lenni jó, ez köztudott. Viszont egy új kutatás eredménye szerint ha csupán fiatalabbnak érezzük magunkat, már az is meghosszabbíthatja az életünket. Nem beszélve arról, hogy kellemesebbé teszi…

A kutatók egy öregedésről szóló tanulmány adatait elemezték, melyben 6489 résztvevőt vizsgáltak, átlagéletkoruk 65,8 év volt  idézte a JAMA Internal Medicine aktuális számát a Medicalpress egészségügyi portál.
Többségük (69,6 százalék) úgy érzete, három-négy évvel fiatalabb a koránál, 25,6 százalék tartotta magát annyinak, amennyi valójában és 4,8 százaléknak volt az a benyomása, hogy idősebb, mint az évei száma.
Az átlagosan 99 hónapos követési időszakban a magukat fiatalabbnak érzők 14,3 százaléka hunyt el, a valós korukkal egyetértők 18,5 százaléka, a magukat idősebbnek érzők 24,6 százaléka.
Az életkor szubjektív érzése és a szív és érrendszeri eredetű halálozások közötti kapcsolat igen erősnek bizonyult, a rákos halálozással azonban nem állt fenn az összefüggés  írták a kutatók.
Az összefüggés hátterében működő folyamatok további tanulmányozást érdemelnek. A vizsgálatot ki kellene terjeszteni a magukat fiatalabbnak érzők más egészséges szokásaira és tulajdonságára is: többek közt az ideális testsúly megtartására, az orvosi utasítások követésére, a nagyobb rugalmasságra, az önuralomra és az élni akarásra" – vélték a szerzők, Isla Rippon és Andrew Steptoe, a londoni University College kutatói.

 
Forrás: MTI

Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés