Szüretelnek Hegyalján is

2014. szeptember 17. 20:07

Bár nehezebb évjárat az idei, mégis a tavalyi mennyiség felvásárlását tervezi a Tokaj Kereskedőház. A héten sárgamuskotályt vesznek át a termelőktől. A nagyszüret jövő héttől indul be, amikor már a furmintot és a hárslevelűt is lehet vinni Tolcsvára.

2014. szeptember 17. 20:07

Szeptember 15-én kezdte meg a sárgamuskotály szőlő felvásárlását a Tokaj Kereskedőház, amely idén a tavalyihoz hasonló mennyiségű szőlő átvételét tervezi a termelőktől. Mint azt a Mandiner is megírta, a prémium borok előállítására alkalmas alapanyag biztosításához szükséges termelési és szüretelési módszerek elterjedése érdekében a társaság idén differenciált árazási rendszert vezetett be: a magas minőségű alapanyagot beszállító termelők munkáját jobb árakkal honorálja.

Szeptember 15. és 21. között a társaság kizárólag 100 százalékban egészséges, botritisz fertőzéstől mentes szőlőt vesz át, kilogrammonként 110 forintos áron, áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Ezt követően szeptember 22-től az ún. nagyszüreti időszak zárásáig a Tokaj Kereskedőház külön átvételi árat hirdetett meg az egészséges szőlő; a 23 mustfok alatti botritiszes termés, valamint a 23 mustfok feletti botritiszes vagy töppedt „késői” szüretelésű szőlő átvételére. A furmint és a hárslevelű szőlőfajták szedése a sárgamukotály szüretet követően kezdődhet el, majd a szüreti időszakot a késői szüretelésű szőlő és az aszúszem felvásárlása zárja.

Az elmúlt hónapok rendkívül csapadékos időjárása komoly kihívás elé állította a helyi termelőket. Azonban az állami cég szerint a szokásosnál is nagyobb odafigyeléssel és gondosabb szőlőműveléssel idén is minőségi alapanyagot lehet előállítani.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bankkárkormány
2014. szeptember 28. 22:43
Szüretelnek Hegyalján is Lévai Anikó is felkereste a magyaroktól lopott többszáz hektáros bírtokát Tokajhegyalján Útján elkisérte férje, orbán viktor, állítólag 8.5Millió - 6.3 Millió=2.1 Millió szavazó=2/3-ad , a "többség" miniszterelnöke is, akinek a stómanja
vero1_
2014. szeptember 18. 12:33
80-130 Ft. között van a felvásárlási ár kb. 10 éve, elsősorban a mennyiségtől függően. A 110. Ft. nem kiemelkedő - figyelembe véve az ezévi szükségszerű 12-13. permetezést a 60 Ft. pedig nevetséges. Igaz a rihadt szőlő talán annyit sem ér, kivéve, ha bor lesz belőle és eladják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik