Jobb későn, mint soha?

2014. augusztus 8. 11:24
Ha érettebb korunkban elnézzük a "mai fiatalokat", ostobaságnak, sőt dühítőnek találjuk, hogy mennyire egészségtelenül élnek, hogyan teszik tönkre magukat. Pedig könnyen lehet, hogy ebben az életkorban mi sem voltunk sokkal különbek náluk.

Úgy tűnik, hogy harmatos fiatalként tényleg halhatatlannak hisszük magunkat,  Viszont egy új felmérés szerint ez a hozzáállás nagyjából 36 éves kortól megváltozik" -adta hírül a medipress.hu. A vizsgálatot a Spire Bristol Hospital végezte 2000 ember részvételével.

-Az emberek többsége harminchat éves, amikor rádöbben, hogy halandó. Ekkor kezd el egészségesebben táplálkozni, rendszeres orvosi szűrésekre járni, sportolni, és ekkor kezd el először aggódni a későbbi nyugdíja miatt is. A változás oka általában a külvilág változásaiban keresendő: a megkérdezettek harmada szerint egy ilyen korú ember már legalább egy szerettét elveszítette, de az ismerősök kritikai észrevételei is mély nyomot hagynak bennünk – állítja Rob Anderson, a Spire Bristol vezetője. A szakember azt is elmondta, hogy a harmincas éveink második fele az az időszak, amikor letesszük a cigarettát, és kevesebb alkoholt kezdünk fogyasztani. -Az egészségügyi intézményeknek fel kell ismerniük, hogy ez egy érzékeny kor, amikor az emberek fogékonyabbak a pozitív változásokra. Érdemes tehát az egészségügyi kampányokban ezt a korosztályt is megszólítani – vélekedik Anderson.  

A felmérésből az is kiderült, hogy tízből hat ember szerint az élet túl rövid, ezért minden pillanatot maximálisan ki kell élveznünk: akkor is, ha magas kalóriatartalmú ételekről vagy éppen túl sok alkohol fogyasztásáról van szó."
 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés