Most már hivatalosan is hungarikum Tokaj-Hegyalja

2013. december 14. 14:25
Hungarikum díjat kapott a tokaji aszú és a borvidék, mint kultúrtáj is. A Hungarikum Bizottság döntése azt jelenti, hogy mind a tokaji aszú, mind a tokaji borvidék ezentúl hivatalosan is hungarukum, és így bekerültek a Magyar Értéktárba.

„A hungarikum díj elismerése a borvidéknek, az itt élőknek, kifejezve azt, hogy az a munka, amit itt végeznek, világviszonylatban is rendkívül jelentős és rendkívül ritka” – mondta Prácser Miklós, a Hegyközségi Tanács elnöke, Tokajban megtartott tartott tájékoztatóján. Hungarikum díjat kapott az aszú és a borvidék, mint kultúrtáj is.

Mindkét díjat december 3-án Budapesten, az Operettszínházban megtartott I. Hungarikum gálaesten adta át Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter-

A tájékoztatón elhangzott: a világörökségi területre vonatkozó szabályozás egyik legfontosabb dokumentuma, a kezelési terv már készül. A jövő héten pedig elkezdődik egy társadalmasítási folyamat: a szeptembertől működő világörökségi gondnokság szakmai és lakossági fórumokon gyűjti majd össze és véleményezteti az elképzeléseket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában