MTVA: az Átlátszó a versenytársunk, ezért ne kapjanak adatot

2013. október 3. 13:14

Asbóth Márton
Átlátszó.hu
Az MTVA abszurd érvekkel körömszakadtáig védelmezi a védhetetlent. Vajon miért? Ennyire nagy mutyiba nyúltunk már megint?

„Az MTVA azért nem mondja el, mennyiért szerzett hitelt a székházára, mert fél, hogy ezzel az Átlátszó olyan versenyelőnybe kerülne, amely veszélyt jelentene rá a hirdetési piacon.

Ismételgessük ezt az érvet. Az összes közmédiumot és az MTI-t is magában foglaló közmédia. Amely 2013-ban 68,5 milliárd állami támogatásból gazdálkodik. A székházhitele miatt a hirdetési piacon lévő pozícióját félti. Egy olyan nonprofit civil szervezettől, amely évi pár millióból, elsősorban adományokból él. Amelynek nincsenek sem tv-, sem rádióadói, sem hírszolgálata, hirdetési bevétele pedig egyelőre nagyítóval is csak alig látható összeg.

Viszont nagyon kíváncsi, hogy az MTVA miért és mennyi közpénzt szór el. És, ha már itt tartunk, arra is nagyon kíváncsi, hogy gondolja az MTVA, hogy amikor kiderítjük: már megint közadatot rejtegetnek, nem kiadják az adatokat, hanem az egyébként szintén közpénzből működő bíróságon kell kiperelni belőlük (eddig 100%-os sikerrel), ahol ők olyan – természetesen még mindig közpénzből – fizetett ügyvédekkel képviseltetik magukat, akik a fentiekhez hasonló abszurd érvekkel körömszakadtáig védelmezik a védhetetlent.

Vajon miért teszik? Ennyire nagy mutyiba nyúltunk már megint?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért nem cáfolod amit írnak a közérdekű adatok eltitkolásáról és a közpénzből fizetett jogászokról...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában