Új fejezet nyílik Tállyáról

2013. június 10. 21:45

Ripka Gergely
Táncoló Medve
Itt-ott még pince sincs; ahogy az ültetvények is vegyes állapotúak, összetételűek; a többség nem szőlész-borász végzettségű.

Érzékeny és kényes folyamat ez, mely még most is start-fázisban van. Itt-ott még pince sincs; ahogy az ültetvények is vegyes állapotúak, összetételűek; a többség nem szőlész-borász végzettségű; többek számára a Budapest-Tállya távolsággal eleve meg kell küzdeni stb. Márpedig tudjuk jól: magas szintű borminőséghez időben, térben és fejben is maximálisan jelen kell lenni, pláne ha valaki egy olyan borvidék mezőnyében szeretne kitűnni, mint Tokaj-Hegyalja.

Mégis, Tállya történelmében úgy néz ki tehát, új fejezet indult, új energiák szabadulnak föl. Nem nagyon találunk a múltban példát olyasmire, hogy egy nagy múltú településen hasonló koncepció mentén nyitnának hasonlóan új fejezetet. A Tállyára érkező újdonsült tulajdonosok előtt rengeteg feladat áll, melyhez nem kevés kitartásra lesz szükség, de a szerencsés évjáratok remélhetőleg igazolni fogják őket és 5-10 év múlva elmondhatják, hogy ezek az új energiák új alapokra helyezték egy nagy múltú település borászati kultúráját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te elolvastad egyáltalán a cikket? Kötve hiszem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában