Magyarországnak 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzérem jutott Bordeauxban

2013. április 17. 15:11
Négy arany, öt ezüst és kilenc bronzérmet szereztek az egri pincészetek a bordeaux-i, nem hivatalos borvilágbajnokságon.

Ezzel ismét az egri lett Magyarország legeredményesebb borvidéke az International Challenge du Vin nevű megmérettetésen, amely a világ legrangosabb borversenye – közölte Zentai László, a város önkormányzatának sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A megmérettetésen 5 kontinens 38 országa vett részt, és megközelítőleg 5 ezer mintát értékelt a zsűri. Magyarországnak 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzérem jutott, a 40 medáliából 18 Egerbe került. Az egri borászok után Szekszárd (4 arany, 1 ezüst), Tokaj-Hegyalja (2 arany, 3 ezüst és 2 bronz) és Villány (1 arany, 1 ezüst) voltak a legeredményesebb magyar borvidékek Bordeaux-ban.

Az egri termelők közül aranyérmet nyert a Kovács Nimród Winery 2011-es Pinot gris és 2007-es Rhapsody elnevezésű borával, a Vincze Béla Pincészet 2009-es évjáratú Arcanum Cabernet Francjával, illetve a Gróf Buttler Borászat 2011-es Gróf Buttler elnevezésű borral.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában