ASUS Google Nexus 7

2012. november 28. 12:53
Bár a rendszer lelke, a Google Play kínálta tartalom finoman szólva is részlegesen érhető el nálunk, az ASUS által gyártott, 7 hüvelykes eszköz talán az első igazán kellemes androidos táblagép.

"A háttértárral spórolt a Google, a számítási teljesítményt azonban nem sajnálta ki belőle. A Nexus 7 az NVIDIA Tegra 3 egy speciális verzióját hordozza magában, a T30L kódjelű chipben a processzormagok 1,3 gigahertzen működnek, ehhez 1 gigabájt RAM társuli. Ennek az eredménye az, hogy az 1280x720 pixeles felbontású IPS kijelzőn minden alkalmazás akadás nélkül futott. Az Android 4.1 “Project Butter” fejlesztéseit dicséri, hogy a menükben kalandozás sem késlekedik soha, a görgetés “iOS finomságú” és akármennyi widgetet pakoltunk a nyitóképernyőre, nem sikerült zavarba hozni a gépet."

"Figyelembe véve, hogy a Nexus 7 mindössze 337 grammot nyom, szinte bármeddig kényelmesen tudjuk kézben is tartani görcs és zsibbadás nélkül. Egy teljes merülési ciklust persze nem ajánlunk senkinek mozdulatlanul, ugyanis a körülbelül 10 teljes töltés-merítés ciklus tapasztalatai azt mutatják, hogy feladattól függően 6-9 óra folyamatos használati időt kapunk. Ez ugyan kevesebb, mint a 10 órás maximum, amivel az iPad büszkélkedhet, de ne felejtsük el, hogy itt ezt egy 4320 mAh-s akkumulátorból csavarja ki a hardver, így lehet ennyire könnyű a tablet.

A rendelkezésre állási idő akár egy hét is lehet, kikapcsolt adatszinkronizálás mellett egy teljes nap alatt alig néhány százalékot merült az akkumulátor. Ez a Tegra 3 ötödik magjának köszönhető, amivel úgy lehet sokáig pihentetni a tabletet, hogy nem megy alvó állapotba, mint például a Kindle Fire. Jó hír, hogy más tabletekkel ellentétben a Nexus 7 tölthető bármilyen okostelefonhoz adott microUSB-s adapterrel is, a saját töltője persze izmosabb, azzal körülbelül 1,5 óra alatt lehet közel 100 százalékra tölteni."

"Amit viszont nem kapunk meg magyarként, pedig az egész koncepció lelke az lenne, az a tartalom. A Google Play Magyarországon továbbra is csak az alkalmazásokat kínálja, a filmeket, könyveket és zenéket nem. Ez egészen addig nem is valószínű, hogy változik, amíg nem lesz egységes EU-s jogkezelés, vagy amíg sorra nem kerülünk a futottak még kategóriájú országok listában, mint bővülési lehetőség."


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés