A Bányarémfesztiválon készülhet el a legnagyobb omlett

2012. augusztus 31. 11:11
A világ legnagyobb bányászomlettjének elkészítésére is kísérletet tesznek vasárnap Salgótarjában, a nógrádi megyeszékhelyen negyedik alkalommal megrendezett Bányarémfesztiválon.

Az idei fesztiválon a gasztronómiáé lesz a főszerep a salgótrajáni Bányarémfesztiválon – tájékoztatta az MTI-t a szervezők részéről Turján Tünde, a József Attila Művelődési és Konferenciaközpont munkatársa. A Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. csapata világrekord-kísérletre készül, amikor a világ legnagyobb bányászomlettjét sütik meg. A 182 centiméter átmérőjű tojáslepényt egyben sütik egy hatalmas szerkezeten, lesz benne füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma és 600 tojás – mondta Turján Tünde. A karancslapujtői Duci Csapat 165 centiméter átmérőjű óriáspalacsintát süt a Fő téren. Mindebből kóstolót kapnak majd a fesztivál vendégei is, akiket emellett ezeradagos óriásgulyás is vár.

Megrendezik a bányász- és hagyományőrző ételek versenyét is, amelyre már 22 csapat jelentkezett. Ők egyrészt hazai és határontúli települések jellemző ételeit, másrészt a húsos, zsíros, energiadús bányászételeket főzik meg reggel 8 órától, az ételeket déltől zsűrizik.

Folyamatosan lépnek fel a színpadon bányászzenekarok, dalárdák és helyi népdalkörök, bemutatkozik a karcagi Éneklő Szakácsok formációja is. Lesz Szuper-dáridó az elmúlt 90 év legnépszerűbb nótáiból, mulatós, operett- és pop-rock dalaiból, kora estétől a Dr. FeelGood Music Band és M.É.Z. ad koncertet.

A nap során óvónők tartanak bányászathoz kapcsolódó foglalkozásokat a gyerekeknek, és ingyenesen látogatható a Bányamúzeum, ahol „bányamanókat” képeznek vasárnap.

Keresik Magyarország legerősebb bányászát is: az erősemberversenyen kilenc izomkolosszus méretteti meg magát az ország bányászvárosaiból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés