Tévéforradalmon dolgozik a Google

2012. február 24. 11:23
„A legnagyobb találmány a távkapcsoló óta” – írja a Los Angeles Times arról a hangvezérelt tévékapcsolási technológiáról, amelyet értesülései szerint a Google fejleszt.

A Google a televízióhasználat forradalmasítására törekszik technológiai fejlesztésével, a hangvezérelt tévékészülék megalkotásával – írja a Los Angeles Times, melyet a mediainfo.hu szemlézett. A lap értesülései szerint a tévénézők nemcsak a csatornákat váltogathatják majd hangjuk útján, de az egyes műsorok között is keresgélhetnek a jövőben.

Nem teljesen új azonban Google próbálkozása: a set-top boxokon és internetkapcsolattal rendelkező televíziókon elérhető Google TV szoftver eddig is lehetőséget adott arra, hogy egy kézi készüléken keresztül szóbeli parancsokkal indítsunk webes kereséseket.

Bár a célt egyértelműen az internetes óriáscég jelölte ki, nyomában jár már a Sony, a Samsung, az LG, a Microsoft és az Apple is. Az Apple például az iTV nevet viselő, az iPhone Siri  hangfelismerő technológián alapuló projekten dolgozik – állítják nem hivatalos források.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés