Súlyos visszaélést leplezhettek le: bajban a pomázi baloldali városvezetés?

2024. május 13. 17:28

A Pesti Srácok cikke szerint Leidinger István polgármester is tudott a helyi korcsolyapálya ügyéről. Most azt mondta, hogy nincs miről beszélni, pedig 10 millió forintos állami támogatás tűnhetett el.

2024. május 13. 17:28

Nyitókép: Facebook

Tízmillió forintot keresett az önkormányzati tulajdonú Pomáz Városfejlesztési és Városüzemeltetési Szolgáltató Kft. ügyvezetője 2021-ben azzal, hogy saját cégével bruttó 14 millió forintért vásárolt meg, 

majd 5 millió forinttal többért, 19 millió forintért adott tovább az önkormányzatnak egy jégpályát, 

azonos műszaki tartalommal, és még felszámolt 5 millió forint járulékos költséget – olvasható a Pesti Srácok tényfeltáró cikkében. A portál szerint a település az Aktív Magyarország Program keretében kapott 9,5 millió forint állami támogatást a korcsolyapálya létesítésére, amelyet aztán kiadtak üzemeltetésre havi közel 800 ezer forintért a Pomáz Városfejlesztési és Városüzemeltetési Szolgáltató Kft-nek, amelyet Potzta Béla 2022-es nyugdíjazásáig vezetett. 

Az aranytojást tojó tyúkért a helyi baloldal támogatásával dolgozott meg a fővárosi vállalkozó. 

2019-ben az alpolgármester, jelenleg polgármesterjelölt Hardi Péter nyilvános Facebook-posztban mondott köszönetet Potzta Bélának a kampányban nyújtott segítségért, hiszen ő volt kampányuk főtámogatója. Elmondások szerint Leidinger István polgármester is tudott az ügyről, aki azt mondta, hogy nincs miről beszélni. A cikkben kiemelik azt is: a jégpálya használt volt, valamint 35 négyzetméterrel kisebb, mint amit a pályázati feltételekben megszabtak.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2024. május 13. 19:13
Én csak 5 kommentet látok. Hol a többi 26?
Interista
2024. május 13. 18:33
Hogy lopnak a baloldali politikusok ??? Az életben nem gondoltam volna . Pedig azok szentek. Meg mondták, hogy Magyarországon csak a ZOrbán lop meg a haverjai. Azért 14 millából 10 millát ellopni... nem kicsit vastag a bőr a képén a birkának.
nempolitizalok-0
2024. május 13. 18:08 Szerkesztve
Itt is mindenki jól járt, a pomáziak pedig fizették. Mikor tanulják már meg, hogy a bolsik tolvajok. A libsik is, de ott sok a pedofil is.
Gonella
2024. május 13. 18:03
majd az irimiás messiás 2.0 odamegy és rendet vág a teherautó platóról mint szamuely meg korvin ottó a vonatról anno
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!