„Karácsony Gergelyék több ezer fiatalt és családot szívathatnak meg”

2024. május 11. 17:59

Nem mindenkinek tetszik az ötlet, hogy a Városháza kitiltaná az idősebb autókat a fővárosból.

2024. május 11. 17:59
null

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Több ezer fiatalnak és kisgyermekes családnak nehezítenék meg az életét Karácsony Gergelyék, ha kitiltanák az idősebb autókat a fővárosból – hangsúlyozta Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti elnöke szombaton, sajtótájékoztatón. Mint mondta, a Budapesti Klímaügynökség élére kinevezett Ámon Ada egy podcastban arról beszélt, hogy azon dolgoznak, miként lehetne kitiltani a fővárosból a túl öreg gépkocsikat.

A Fidelitas mindezt felháborítónak tartja, hiszen például 440 ezer tíz évnél idősebb autó közlekedik jelenleg Budapesten, ez a fővárosi forgalomban lévők közel kétharmada – mutatott rá Renge Zsolt. Kiemelte: „Nekünk és sok budapestinek ez egy húsbavágó kérdés”. A Fidelitas elfogadhatatlannak tartja, hogy pályakezdő fiataloktól, kisgyermekes családoktól várják el, hogy vadonatúj autójuk legyen.

Nem azért vezetnek öregebb autókat, mert szennyezni akarják a környezetet, hanem mert sokuknak csak ez fér bele a költségvetésébe 

– tette hozzá.   Elmondta: a főpolgármesternek tíz év se kellett ahhoz, hogy bajt okozzon a városnak, elég volt hozzá öt év is.

Mi nem az autónkat, hanem Karácsony Gergelyt fogjuk lecserélni június 9-én, mert már így is több kárt okozott Budapestnek, a budapestieknek, mint a tíz éves autónk” 

– hangsúlyozta az elnök.

(MTI)

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. május 12. 21:37
Aki Gyurácsonyra képes szavazni, az csak egy szánalmas idióta lehet.
goldie-2
2024. május 12. 08:35
Vissza a XVIII. századba Budapesten!
2024. május 12. 00:30 Szerkesztve
Kártékony geri következő ötlete a 2 ütemű robogók lesznek! 20 db 50 ccm-s robogó = 1000ccm Wartburg!!!! 2000 robogó 100 wartburgnak felel meg! Micsoda gyalázat! Tekerjenaz összes futár!
2024. május 12. 00:27 Szerkesztve
A HAJÓKAT SE FELEJTSÜK EL!!!!! Azokat is ki akarja tiltani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!