Navracsics Tibor elmondta: erre fogják költeni az újabb uniós forrásokat

2024. március 06. 14:29

„Ha változó mértékben is, de egyértelműen nyertesei vagyunk az európai uniós tagságnak” – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

2024. március 06. 14:29

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

A Magyarország számára legutóbb megítélt 2 milliárd eurónyi uniós összeg jó része a tanári bérek emelésére megy, de egy jelentős rész jut a közoktatás általános korszerűsítésére és modernizációjára is – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter az EU-források 2024 című Portfolio-konferencián szerdán Budapesten, hangsúlyozva:

ma már nem az a kérdés, hogy mikor érkeznek az európai uniós források, hanem az, hogy mennyi érkezik és „mire használjuk”.

Emlékeztetett: a legutóbb megítélt plusz 2 milliárd euró az eddig megítélt és utalásban lévő 10,2 milliárd euróhoz társul, „tehát most már 12,2 milliárd eurónyi fejlesztési forrással számolhatunk”.

A miniszter leszögezte, „ha változó mértékben is, de egyértelműen nyertesei vagyunk az európai uniós tagságnak (...), a számok önmagukért beszélnek”.

Még most sincs 100 százalékig elszámolva a 2014-2020-as időszak, de a legfrissebb adatok alapján „az élen vagyunk” az európai uniós tagállamok között az európai uniós források felhasználásában – mondta.

Megjegyezte, a számokból is látszik: Magyarországnak érdemes pénzt adni, mert azt jól, hatékonyan és eredményesen használja fel.

„Nemcsak a területi felzárkóztatás szempontjából, hanem az ágazati fejlesztési politikák, sőt a társadalompolitikai célok szempontjából is a legeredményesebb európai uniós tagállam vagyunk” – fejtette ki.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­g­­ö­s­­ ­­l­á­n­­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Mich99
2024. március 07. 17:13
Gyengén muzsikál ez a Navra csacsi...
tapir32
2024. március 06. 17:51
Magyarországon a korrupció elleni harc és a jogállam kiépítése azzal kezdődött, hogy a Fidesz 14 éve kormányt alakított. Kivágták a hatalomból a korrupt, aljas semmirekellő vörösöket! Magyarországon az ellenzék 14 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek!
tapir32
2024. március 06. 17:50
Az EU-s pénzeket meghatározott célra adják az országnak és nyílt pályázatok útján lehet elnyerni azokat. Mindegy, hogy baloldali vagy jobboldali vállalkozások nyerik el. Magyarország gyarapodik, fejlődik általuk. Az EU-s pénzekből magyar embereknek lesz munkája, lehetősége, pénze. Ezért a magyar nép ellensége az aki, azért lobbizik, hogy Magyarország ne, vagy csak késve kapjon a EU alapokból pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!