Államtitkár: Senki és semmi nem bonthatja meg a lengyel-magyar barátságot, még Tusk sem (VIDEÓ)

2024. március 23. 08:52

Videoüzenetet küldött a lengyel-magyar barátság napjára Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár.

2024. március 23. 08:52

A lengyelek tudják, hogy a magyarokra mindig számíthatnak – idézte fel a lengyel-magyar barátság alkalmából készült videoüzenetében Donald Tusk 2014-ben Budapesten elmondott szavait Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár. 

Ez ma sincs másképp, csak ez a kitétel Tuskra már nem vonatkozik

– hangsúlyozta Nagy János. 

Mint fogalmazott, sok minden változott az elmúlt tíz évben, egyvalami azonban nem: „mi továbbra is hiszünk az ezeréves magyar lengyel barátságban, hiszen Magyarország és Lengyelország olyan mint két ősi tölgyfa. Mindegyikük külön, önálló törzzsel, de gyökerei szélesen elterülnek és összefonódnak a föld felszíne alatt.”

„Hiszem, hogy az ezeréves lengyel-magyar barátság továbbra is él és virágzik, hiszen mi magyarok nem a brüsszeli bürökratákat kiszolgáló Tuskkal azonosítjuk a lengyeleket, hanem azzal az érzelmi és történelmi kapcsolattal, amit semmi és senki nem bonthat meg” – mondta az államtitkár. 

A videoüzenetet itt tekintheti meg: 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2024. március 23. 23:34
Akkor kivel azonosítod a lengyeleket? Te kamugép? Mert az illiberális hazugságcunami egyik eleme a “mi, magyarok” folytonos használata a magyar fasiszták között. Akkor ez a lengyel analógia alapján nem is igaz? Tehát a “mi, magyarok” valid, de a “mi, lengyelek” már nem, mert tuskkal nem azonositod őket? A hazug embert könnyebben utolérik, tudod a mondást.
szabadabb
2024. március 23. 21:27
Tusk-Ó
tvingaren
2024. március 23. 17:22
A lengyel pont olyan agyatlan hulye, mint a nemet - pl. mindketto keptelen tanulni a sajat tortenelmebol -, csak epp kiszamithatatlan a mindent feluliro emocioi miatt. Elhiszem, hogy a politikusainknak kell udvarolni nekik, de remelem, SOHA nem biznak meg bennuk!
Intel
2024. március 23. 16:10
Ne feledjük, hogy Lengyelország egy tengeri kijárattal is rendelkező, nagy és közepesen fejlett európai ország, fontos hatalmi tényező az európai politikában. Ezzel szemben Magyarország (sajnos) egy kicsi és fejletlen, politikailag és földrajzilag elszigetelt ország a gazdasági összeomlás küszöbén. Miheztartás végett: GDP-je negyede a lengyelnek. Miben számíthatna a lengyel a magyarra? Esetleg küldhetünk pár ezer lélegeztetőgépet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!