A momentumos alpolgármestert is felelősség terheli az újbudai pedofilbotrány miatt – állítja a Fidesz

2024. március 05. 20:58

Szabó László, a DK-s vezetésű újbudai önkormányzat fideszes frakcióvezetője szerint az ügyet az önkormányzat megpróbálhatta eltussolni.

2024. március 05. 20:58

Nyitóképünk illusztráció: Vasvári Tamás/MTI

***

A Fidesz–KDNP-frakció támogatja egy bizottság felállítását, amely kivizsgálná, hogy a XI. kerületi óvodákban bárkinek volt-e tudomása a pedofil bűncselekményről, és amennyiben igen, akkor miért nem tettek semmit – mondta el a Magyar Nemzetnek Szabó László, a DK-s vezetésű újbudai önkormányzat kormánypárti képviselőcsoportjának a vezetője. A pedofíliával meggyanúsított férfi – a gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval –, Gy. Péter korábban a dél-kelenföldi óvodában volt egy évig pedagógiai asszisztens.

Miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik, lakóhelyéhez legközelebbi intézményébe, a gazdagréti óvodába.

Szabó szerint ki kell derülnie, kinek a felelőssége, hogy a szexuális kényszerítéssel vádolt férfi miért dolgozhatott évekig a kerület által fenntartott óvodákban. Leszögezte, meglátása szerint a közneveléssel foglalkozó momentumos alpolgármester, Erhardt Attila szintén felelős azért, hogy az óvónők vagy az óvodavezetők nem merték a problémát jelezni.

A fideszes politikus azt állítja, az ügyet az önkormányzat megpróbálhatta eltussolni a pedofilával gyanúsított óvodai dolgozó édesanyjának nyomására, aki a kerületi önkormányzat egyik fontos szereplője, a humánszolgálati igazgatóság vezetője, közvetetten az ő felügyelete alatt működnek többek között az önkormányzat köznevelési intézményei.

Mint a Magyar Nemzet emlékeztet: Újbuda önkormányzata védelmébe vette az asszisztenst, válaszukban azt kifogásolták, hogy a médiában megjelent hírekben már egyértelműen pedofilnak nevezik az óvoda volt dolgozóját.

„Meggyőződésünk, hogy ezt maximum csak a rendőrségi vizsgálat lezárta, illetve jogerős bíróság döntést követően tehetik meg, nem egy névtelen bejelentést követően még a nyomozati szakaszban” – fogalmaztak, majd kiemelték, 

az önkormányzathoz az érintett alkalmazottal kapcsolatban panasz, illetve jelzés nem érkezett az elmúlt években, valamint az ártatlanság vélelmét hangsúlyozták.

A Magyar Nemzet szerint a szülőknek jó ideje gyanús volt a férfi

A szülők félelmeit igazolta a rendőrségi nyomozás, az egyenruhások pedig pénteken le is csaptak rá, majd őrizetbe vettek. A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra letartóztatta az óvodai alkalmazottat, ellene a XI. kerületi Rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, a fogva tartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­o­­­k­­ ­v­­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. március 06. 19:05
Amúgy,még az előző,fideszes önkormányzat elégedett meg az áthelyezéssel… 😂😂😂😂😂
Lajoss
2024. március 06. 15:27
Na,a kesmás őrület indul…
Ízisz
2024. március 05. 21:15
Z. Az alkoholista kommunistaliberálnáci DK, ezt hogyan fogja megmagyarázni??? Újabb plakátot rakat ki és ezt is a Fideszre fogja??? 💯🖕😡💤 Mert a saját szarukat rendszeresen másokra hazudják!!! Semmi gond, majd mi szavazók🇭🇺 igazságot szolgáltatunk!!!💯 😉🖕💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!