L. Simon László: Az lenne a morálisan jó megoldás, ha Balog Zoltán lemondana

2024. február 16. 06:34

A Nemzeti Múzeum korábbi igazgatója szerint az ügy nagyon megosztotta a református egyházat.

2024. február 16. 06:34
null

A Hír Tv Vezércikk című műsorának volt a vendége L. Simon László, a Nemzeti Múzeum korábbi igazgatója. A beszélgetés során Novák Katalin köztársasági elnök lemondása, valamint a Balog Zoltán személye körül kibontakozó vita is terítékre került.

Utóbbival kapcsolatban is határozott véleménye volt L. Simon Lászlónak, a műsorban ugyanis kifejtette, hogy 

az lenne a morálisan jó megoldás, ha Balog Zoltán lemondana.

L. Simon úgy gondolja, hogy az ügy nagyon megosztotta a református egyházat, és hogy „itt gyakorlatilag egyetlen egy emberen múlott, hogy püspök marad vagy nem: magán Balog Zoltánon”. 

Novák Katalin vállalta a felelősséget

A volt múzeumigazgató kiemelte, hogy Novák Katalin morálisan, példaértékűen cselekedett azáltal hogy lemondott. Álláspontja szerint helyes döntést hozott azáltal, hogy vállalta a felelősséget.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. február 28. 01:53
De igen az lenne a morálisan jó megoldás, ha Balog Zoltán lemondana püspökségéről is, és elmenne, O Gazsi mellé Csádba misszionáriusnak.
Agnieszka
2024. február 27. 15:03
Nem tudom, mennyire viselte meg a reformátusokat Balogh le-nem -mondása, én az életem nagyjából felét reformátusként éltem le, mindkét ágon ref. lelkész felmenőkkel, végül is evangélikusként fogom befejezni, szörnyülködve és egyet nem értve egyházam vezetésével fontos ügyekben, de egyházam fennmaradásához anyagilag változatlanul hozzájárulva. Balogh idős ember, nem kéne ezzel a lemondással törődni, hamarosan úgyis visszavonul. Ma már a fiatalok nagyobbik része az iskolában hittant v. erkölcstant tanul. Ennek idővel pozitív változást kellene hozni a társadalom életszemléletében.
syphax-2
2024. február 20. 10:20
Tévedett az egyébként okos L.Simon. Novák Katalin lemondása NAGYON ROSSZ megoldás lett és ezt a Tőle, L.Simontól még okosabbak jóelőre tudták-látták. Mert! Ha lemond, akkor kezdődik-folytatódik a cirkusz, hogy: 1.) ne csak Ő mondjpn le, hanem "X" is; 2.) ha már "X" is lermondott akkor, "de mondjon le "Y" is, mer' ő is ijenmegojanmeamojan"; továbbá: 3.) ha lemondott mar "Y" is, akkor mondjon le még "Z" is, mert ő, "Z" eztmegaztmegamazt csinálta...vagy nem csinálta... ésigytovább, ésígytovább. Ezután jön az HOGY, "de ez" --úgymond-- "NEM ELÉG"(!), MERT MÉG AZT MEG AMAZT IS MEG KÖLL SZÜNTETNI, ÁT KÖLL ALAKITAN, BE KELL IKTATNI, KI KELL IKTATNI, MEG KELL SZÜNTETNII SATÖBBI..SATÖBBL. LÉNYEG: NE LEGYEN SE VÉGE SE HOSSZA AZ AKADÉKOSKODÁSAIKNAK.....SOHA..LEGFÖLJEBB HA ŐK HATALOMBA KERÜLNEK. NO, EZÉRT VOLT ROSSZ L. SIMON LÁSZLÓ TANÁCSA.
zatoicsi
2024. február 16. 12:29
a nagy büdös retkes bolsevikzsidó követelőzést már hallottuk eleget, de mikor látunk már olyat hogy a retkes disznóólban fetrengő baloldali-liberális csürhe bármelyik vastag sűrű fossal összekent figurája bármiért vállalná a felelősséget és lemondana? Negrau Andrescu például elöljárhatna a jó példával. De Karigeri is rögtön követhetné akkora vastag kulamáz borítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!