Eldőlt: hétfőn szavaz az Országgyűlés az államfő személyéről

2024. február 23. 10:18

Az ellenzéki pártok ezúttal nem állítanak közös jelöltet.

2024. február 23. 10:18

A mai házbizottsági ülésen eldőlt a köztársasági elnök megválasztásának napja és rendje – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán. 

Államfőjelölt érvényes ajánlásához az összes képviselő 1/5-ének aláírása szükséges, ami 40 főt jelent. Az ellenzéki pártok ezúttal nem állítanak közös jelöltet, ahogy 2022-ben Róna Péter esetén tették.

Az LMP Hack Pétert, a Mi Hazánk Csath Magdolnát javasolta, ugyanakkor ezen frakciók nem rendelkeznek a jelöléshez szükséges számú képviselővel,

a többi ellenzéki frakció pedig jelezte, hogy nem kíván részt venni a köztársasági elnök megválasztásának folyamatában.

Tekintettel a ma reggeli Házbizottságon elhangzottakra, az államfő megválasztására február 26-án kerül sor a magyar Országgyűlésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. február 23. 20:28
pikk-pakk
polárüveg
2024. február 23. 15:52
Felsejlik a Novák köztársasági elnöknek, Varga miniszternek és Balog püspök úrnak csapdát állítók mesterterve: A magyar választásokra olyan, a "nemzet egységét képviselő" elnököt akartak állítani, aki utána a szavazás végeredményét a globalista szándék szerint negligálta vagy fogadta volna el. Ugye megvan a mindenkit képviselő Göncz Árpi bácsi taxisblokádnak nevezett puccs alatti működése?
Ez D-dúr és e-moll
2024. február 23. 13:45 Szerkesztve
Azzal, hogy Orbán egy alkotmánymódosítással hátba szúrta Novákot, megtámadta a jelenlegi (saját maga által konstruált) alkotmányos rendet (is). Ez szimpla önkény és nem jogállami vagy többségi demokratikus működés és különösen nem keresztény államférfiúi magatartás.
llnnhegyi
2024. február 23. 13:00
Mint kés a vajban, hasít a NER!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!