Egyedülálló beszélgetéssorozatot indít a Kertész Imre Intézet Kovács Ákossal

2024. február 24. 15:17

A nagyközönség előtt most először, lánya kérdezi majd a Kossuth-díjas alkotót.

2024. február 24. 15:17

Egyedülálló beszélgetéssorozatot indít Kovács Ákos, dalszerző és lánya Őri-Kovács Anna közreműködésével a Kertész Imre Intézet. A szervezet a közösségi oldalán azt írta, hogy „a kéthavonta jelentkező esteken, a nagyközönség előtt most először, lánya kérdezi majd a Kossuth-díjas alkotót irodalomról, filmekről, valamint a zene és a hit találkozásáról.”

A február 28-i első esten egyebek között kiderül majd, hogy milyen írók, költők hatottak Ákosra, kik a kedvenc szerzői; miért fontos számára a versmondás, az olvasás, de szó esik majd arról is, hogy mennyiben tekinthetünk egy dalszövegre irodalmi alkotásként.

Az esten Ákos egy-egy verset, szövegrészletet is felolvas majd kedvenc irodalmi műveiből. Az est háziasszonya a művész lánya, Őri-Kovács Anna lesz.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Kertész Imre Intézet Instagram-oldala

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. február 25. 11:57
“Ákos dalszöveg generátor…” - írja files32. Óvatosan. “Ákos” kurzusrocker… De ez jónak tűnik:”Az álmos hajnal dalol Hívogat büszke pokol” Más kérdés, hogy egy irodalmi mű számos áttétes utalást hordoz, amit a gép még nem tud értelmezni. Szerencsére. Ezért József Attilára is találhatnánk ilyet (“….szürke haja lebben az égen, kékítőt old az ég vizében…”): ”Piros bőre lángol arcán, kohósalak porzik a pályán…” Ez így csak üres gonoszkodás.
Zokni
2024. február 25. 11:41
“Aztán mennyibe fog ez nekünk fájni?” - kérdi mnmn. Miért baj az? Hiszen még Kossuth-díjat is adtunk neki. Sztem könnyűzenésznek adni komoly hiba volt. Mert a végén eljutottunk N. Feróhoz, amivel minden kitüntetettet kigúnyoltunk. A következő Nárcisz lesz, Orbán kutyája. Ha kimúlt, az se baj: majd posztumusz lesz az övé.
Lakat1983
2024. február 25. 09:17
A 24.hu már meg is kezdte a vinnyogást... És ez olyan jó!!! :-D
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 25. 01:14
Mondjuk otthon is megkérdezhetné az apját, hogy mi a véleménye a hitről és társairól. Olcsóbb lenne nekünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!