Ezért baj, ha a két fiatalellenes nagy párt összekacsint

2024. január 30. 07:31

Adjuk vissza az országot a fiataloknak!

2024. január 30. 07:31
Vona Gábor
Vona Gábor
Index

„Van a mai politikában egy tabu, amelyet nem illik és nem is érdemes feszegetni. Aki mégis megpróbálja, nem csupán magas labdát dob fel a versenytársainak, de súlyos hatalomtechnikai hibát is elkövet. Ugyan sokan pusmogtak róla eddig is, de a kockázata miatt senki sem mert beleállni. A Második Reformkor viszont kimondja a kimondhatatlant: a magyar politika az idősekről szól. Ez önmagában még nem lenne baj, hiszen szüleink, nagyszüleink megérdemlik a nyugodt és biztonságos körülményeket, a vigyázó figyelmet, a tiszteletet és a hálát. De itt nem erről van szó. Nem gondoskodásról, hanem puszta számításról. A kormányt és az ellenzék legerősebb pártját, a DK-t összeköti egy fiatalellenes politikai szövetség. (...)

Nézzük csak meg a két fiatalellenes párt üzeneteit, legelső és leghangsúlyosabb mondatait, stílusát, gyűléseit. Mind-mind arról árulkodnak, számukra a prioritás a nyugdíjasok megnyerése és megtartása. No, nem azért, mert annyira a szívükön viselik a sorsukat, hanem azért, mert ők vannak többen. (...)

Mintha a nyugdíj egy második középkori személyes kegy lenne, a megfelelő szavazatért cserébe járó bónusz. Persze nagyon sokan átlátnak ezen, de hogy mégis ez a manipulatív gyakorlat uralta el a magyar közéletet, valahol nagyon riasztó. A fiatalok pedig? Ó, hát ők kevesebben vannak, abból a kevésből is kevesen mennek el szavazni, egy jelentős részük pedig már külföldön él, ott pedig – a kormánynak „hála” – többnyire nem is jut el a szavazóurnákig. A fiatalok így nincsenek rajta a magyar közélet radarján, nem számítanak, nem fontosak, nem ők döntik el a választást. Egy politikai pártnak ezért nem célszerű erről beszélni, hiszen ha megteszi, egyrészt rázúdul a két nagy párt nyugdíjas szimpatizánsainak dühe, másrészt a senki – értsd: a magyar fiatalok – földjére kerül, ahol meg alig van szavazat.

Tagadhatatlan, hogy a választást nem a fiatalok döntik el, de az is tény, hogy az ország jövőjét ők. Ezért, amikor a választási szavazatmaximalizálás vagy az ország hosszútávú jövője között kell választanunk, a 2RK üzenete világos: adjuk vissza az országot a fiataloknak!

Ma közülük százból mindössze hat tervezi a jövőjét biztosan idehaza. A 94 százalékuk ebben nem bizonyos! Mit jelent ez az adat? Azt, hogy egy magyar fiatal nem érzi otthon magát a saját szülőhazájában. »A hazám nem az otthonom.« Ízlelgessük ezt a generációs életérzést, és talán, ha eddig nem lett volna az, világossá válik, miért is ezt a mondatot választottuk kampányunk fő üzenetévé.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyar-robert
2024. január 31. 11:48
te mocskos áruló vona elárultad a szavazóidat amikor eladtad a pártot simicskának és átmentél gyurcsány seggnyalójának
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 31. 02:15
"mnmn ---> JohnnyFirpo77 2024. január 30. 23:42 & JohnnyFirpo77 ---> mnmn 2024. január 31. 00:20" https://magyarido.blog.hu/2009/12/08/vinnyitik_a_feketegyula_hogy_fogyikamagyar_fogyikamagyar
lefty67
2024. január 30. 21:53
A Spinoza- ház óta mondhatsz te bármit!
JohnnyFirpo77
2024. január 30. 21:45 Szerkesztve
mnmn 2024. január 30. 16:22 "Azért jó lenne tudni mik azok a hatalmas kedvezmények a nyuggereknek Gábor." Tessék, itt van példa, egy kedvezmény, amivel a piacot torzítja a fidesz a javatokra, és az adófizetők kárára: "A kormány az elmúlt években jelentősen átalakította a nyugdíj melletti munkát érintő szabályokat, ez pedig rendkívül kedvező lehetőségeket teremt a nyugdíjasok számára. Változtak a melletti munka és a korhatár előtti ellátás melletti munka szabályai 2020. július 1-től, de szerencsére ez újabb könnyítést jelent a nyugdíjasok számára. 2024-ben így a nyugdíj mellett bármilyen engedélyezett jogviszonyban végzett munkával szerzett jövedelem mentesülni fog minden járulékfizetési kötelezettség alól." Magyarul: teljes adómentesség nem csak az Mt. által szabályozott munkaviszonyra, hanem minden jogviszonyra. https://officina.hu/gazdasag/53-nyugdij-melletti-munka "Aki tud általában dolgozik nyugdíj mellett és adót fizet." :DDD Adózol, mi?... És a plafon nem szakadt rád?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!