Boldog 1974-et, Magyarország!

2024. január 01. 18:33

A köznek ugyanis 2023-ban nem volt tényleges fordulópontja.

2024. január 01. 18:33
Nagy Iván Zsolt
Nagy Iván Zsolt
hvg

„A köznek ugyanis 2023-ban nem volt tényleges fordulópontja. A magyar társadalom, mint egy lassan mozgó anyahajó, már veszélyesen közel került ahhoz, hogy befejezze azt a megfordulást, amit 2022 áprilisában elkezdett.

Biztos van, aki szerint korábbról tart már ez, és meglehet, igazuk is van, ez a fordulat mégis a tavalyi parlamenti választás éjszakáján, másnapja reggelén, az eszmélés pillanatában kezdődött. És valószínűleg nem is egyszerűen azért, mert ismét a Fidesz nyert, és ismét súlyos kétharmaddal. Sokkal inkább, és sokkal többeket érintve azért, mert előtte elhitették velük, és ők készségesen, abszurdan naiv lelkesedéssel el is hitték, hogy nem így lesz.

A pofon erején pedig csak fokozta a felismerés, hogy azok, álmodozók vagy politikai sarlatánok, akik képesek voltak változást ígérni, pontosan tudhatták, hogy ez nem következik be. Hazudtak nekik.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Fortepan

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2024. január 02. 18:47
"vajon hányszor volt tüntetés Magyarországon azért, hogy a kormány álljon ki egy megtámadott ország mellett, és ne az agresszorral bratyizzon;" - Nos, úgy emlékszem, hogy mi kiálltunk a megtámadott dombaszi oroszok mellett és nem bratyiztunk az agresszor ukránokkal. "mennyien vonultak utcára, hogy a hatalom ne rövidítse meg az országot, amikor az igazságszolgáltatást rombolja, és ezzel nemcsak a jogbiztonság sérül," - Nos, a kommunizmus relikviáiból itt maradt bírókat elzavarni nem a jogbiztonság rombolása, hanem helyreállítása. Ezzel csak a kommunisták nem értenek egyet. Az meg kit érdekel?
voltospultos-2
2024. január 02. 11:31
Advocate 2024. január 01. 22:10 A gazdáid 13 éve nem férnek oda a zsirosbödönhöz, és ezt borzasztóan nehezen viselik! Ennyi! Ezt egy Einsteinnel keresztezett Zbigniew Brzezinski se tudná pontosabban megfogalmazni.
letsgobrandon-2
2024. január 02. 11:20
az a vicces hogy már bezzegnyugaton is rogyadozik a balfasznarratíva :D
Horst_Tappert
2024. január 02. 11:18
Elolvastam a teljes írást... Ugyanaz, mint minden ballib nyivákolásnál: semmit, de semmit nem ért a szerző. Fingja nincs a magyar valóságról, a néplélekről, fogalma sincs, hogy miért ilyen erős a Fidesz és miért marad meg a támogatottsága... És mindezt egy olyan féreg írja, aki tapsolt és tapsoltatott 2010 előtt, maikor 5 hónap alatt a harmadik világmegváltó tervvel jött elő Feri... Na, szóval jól van ez így. Sok évig akarok még ilyen elemzéseket olvasni év elején...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!