Ukrajna Nyugat-Európa felelőssége, kezdjenek vele azt, amit csak akarnak

2023. december 14. 22:07

Rossz döntés, de ők felelnek érte.

2023. december 14. 22:07
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Facebook

„A politika sok egyéb mellett, különös tekintettel a külpolitikára, az alkudozás művészete is. Nyilván nagyon messze van attól Ukrajna, hogy az EU tagjai lehessenek, valószínűleg immár sokkal messzebb, mint azok a nyugat-balkáni országok, amelyek lassan vagy éppen több mint egy évtizede tagjelöltek és valójában nemigen járnak a közelében sem, hogy valóban tagokká válhassanak. Borzasztó terhet róna az EU-ra Ukrajna, amely GDP-ben mérve Bulgáriánál, a legszegényebb uniós országnál is jóval szegényebb, az ukrán GDP a bolgárnak csak harmada. 

A magyar kormány viszont elsősorban és mindig a magyar emberekért felel. Az itt és most kérdése mindig fontosabb, mint a távoli vagy kevésbé távoli jövőé. Zsarolás bármihez kötni, bármilyen döntésünket? Persze, nevezhetjük így. Leszarom? Teljes mértékben. 

A brüsszeliták saját maguk érték el, hogy a civilizált nyelv ne lehessen velünk hatékony, akkor egyék csak meg, amit maguknak főztek. Ide a pénzünket, aztán a következő körig csináljatok azt az ukránokkal, amit akartok. Nem állítom, hogy ez a megoldás, de a hivatásos széplelkeken túl, akiknek annyi politikai érzékük sincs, hogy egy new wave kávézóban döntsenek a nekik megérő akciók között, nemigen fog ez senkit sem zavarni. A pénzünk kell, amivel egyébként Brüsszel kezdte a zsarolást.

Ukrajna Nyugat-Európa felelőssége, kezdjenek vele azt, amit csak akarnak. Rossz döntés, de ők felelnek érte.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANATOLII STEPANOV / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mirage-2
2023. december 15. 19:25
Nem érted Kristóf! Az unió a legnagyobb MAFFIA intézménye.pontosan illeszkednek ebbe a csodálatos környezetbe. KÉRDÉS MEDDIG!!!!!
files32
2023. december 15. 09:39
Intézd el egy karlendítéssel Trombi.
powerage
2023. december 15. 09:13
"Ukrajna Nyugat-Európa felelőssége, kezdjenek vele azt, amit csak akarnak. Rossz döntés, de ők felelnek érte." Át is fogják rakni valahova Belgium közelébe, vagy azért az egész szarhalom marad a mi szomszédságunkban?
Medici
2023. december 15. 08:44
"Rossz döntés, de ők felelnek érte." Eszetlen udvari lantos barátom! A rossz döntésért ugyan ők felelnek, de mi szopunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!