Orbán Balázs: Magyarország nem vett részt az Ukrajna uniós tagságáról szóló szavazáson, mert nem ért egyet vele

2023. december 14. 20:35

A miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben csütörtökön arról beszélt, Magyarország nem tartja felkészültnek Ukrajnát az uniós tárgyalások megkezdéséhez.

2023. december 14. 20:35
null

Orbán Balázs az európai uniós csúcstalálkozó alkalmából magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, Magyarország álláspontja egyértelmű: nem tartja felkészültnek Ukrajnát az európai uniós tárgyalásokhoz, ezért azt javasolta, hogy ne kezdődjenek meg a tárgyalások. 

Közölte, 26 uniós tagállam azonban másképpen gondolja ezt, ezért a tárgyalásokat követően Magyarország úgy döntött, hogy elhagyja az üléstermet és nem vett részt a szavazáson. 

Ezzel Magyarország nem akadályozta meg a döntés meghozatalát, de nem is vállalja a felelősséget ezért az elhibázott döntésért”

– húzta alá, majd azzal folytatta, hogy innentől kezdve a felelősség a 26 európai uniós tagállamot terheli.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikis kijelentette: a konkrét tárgyalások megkezdéséhez egyhangú döntéshozatalra van szükség, és ez a döntés nem született meg, ez majd a későbbi időkre tolódik. Közölte továbbá: az Európai Tanács határozata elvi döntés, ezt követően még a konkrét tárgyalási csomag összeállításához is egyhangúlag kell hozzájárulni a tagállamoknak, és a következő években a tárgyalási eljárás során legalább 70 alkalommal kell egyhangú döntéshozatal útján támogatni Ukrajna európai uniós csatlakozását. 

Továbbra sem támogatjuk, továbbra sem értünk egyet a tárgyalások megkezdésével, ezért továbbra is fenntartjuk a magyar álláspontot”

– tette hozzá Orbán Balázs.

(MTI)

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 15. 13:28
"Borda Lajos 2023. december 15. 05:40 Orbánnal többen egyetértenek" Biztos ez? Ezt csak a Gajdács féle propagandisták mondják. A folyosói beszélgetés során az udvarias bólogatás nem egyetértést jelent. Ha annyi az egyetértő miért nincs egy szövetséges sem, miért nincs egy frakció szövetség? Az "Orbánnal többen egyetértenek" csak egy városi legenda, afféle agitpropos suttogó pletyka.
alexandrosz-2
2023. december 15. 06:50
A kurva anyádat orbán!
Borda Lajos
2023. december 15. 05:40
Orbánnal többen egyetértenek, de mikor fölszólal, nincs más mögötte, csak a saját árnyéka.
2023. december 15. 02:26 Szerkesztve
Miért cserébe maradt távol a szavazástól? Ez itt a kérdés. A zsarolás tárgya valószínűsíthetően a pénzek kifizetése volt. Tehát: 1. Az agrárium veszélyeztetettsége fennáll továbbra is. 2. Mammon betolta Európát az oroszok elé. Ez a legnagyobb baj! A háború veszélye mostantól még nagyobb. Egy csinált casus belli és már benne is vagyunk a harmadik világháborúban. Ez a valóság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!