Navracsics Tibor megerősítette: érkezik az európai uniós források első része!

2023. november 23. 15:21

„A tárgyalások eredményre vezettek” – jelentette be a tárcavezető.

2023. november 23. 15:21

Mint a Mandiner olvaósi emlékezhetnek: az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű, REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét, vagyis

jóváhagyták, hogy megérkezzen az 1 milliárd eurónyi uniós forrás Magyarországra.

Erről itt írtunk korábban.

Navracsics Tibor megerősítette: érkezik az európai uniós források első része!

Cikkünk megjelenését követően Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter közösségi oldalán megerősítette: érkezik a hazánknak járó források első része. Mint a politikus fogalmazott:

A tárgyalások eredményre vezettek: érkezik az európai uniós források első része!”

A területfejlesztési miniszter csütörtökön Tapolcán az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: „örömmel értesültek arról, hogy a tárgyalások eredményeként az Európai Bizottság végre lehetővé tette, hogy Magyarország hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, és megkezdődött azok folyósítása. Természetesen folytatjuk a tárgyalásainkat, hiszen az a cél, hogy a Magyarországot megillető összes uniós forráshoz minél hamarabb hozzájussunk” – szögezte le.

 

(MTI/Mandiner)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

 

 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. november 29. 21:04
Tommaso 2023. november 23. 20:29 "Reméljük, nem a velejéig korrupt Orbánhoz érkeznek az EUs pénzek, aki csak a haveri körét tömné ki vele még ennél is jobban," Csak simán a kormányhoz. Te meg még 30 milla percig szenvedsz.
Ninini
2023. november 29. 21:02
Tommaso 2023. november 23. 20:35 "Az egyik rezsimrajongó már sorolta is, mire megy el a pénz." Vagyis te. Azaz senki.
llnnhegyi
2023. november 26. 13:25
Pelso j.! Ezt a csatát is elveszítetted. Őszintén aggódom érted! Lelki zavarokat okozhat az állandó vesztes oldalon való várakozás. (Csokonai Vitéz Mihály/Vajda Júlia)
llnnhegyi
2023. november 26. 13:14
Cseh Katalin, Donáth Anna,Dobrev Klára az úgynevezett európai rezsimqrvak tiltakoznak a folyósítás ellen Momentum+ DK pártok képviselői! Időnként Gyöngyösi Márton Jobbik náci elnöke is csatlakozik hozzájuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!