L. Simon László: Továbbra is egyetértek a gyermekvédelmi törvénnyel (VIDEÓ)

2023. november 17. 07:43

A Nemzeti Múzeum korábbi igazgatója úgy véli, a sajtófotó kiállítás korhatár nélküli bemutatásával nem vétett a törvény szellemisége ellen.

2023. november 17. 07:43

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum menesztett igazgatója Ungár Péter podcastműsorában elmondta, mit gondol távozásának körülményeiről, és egyet ért-e a kulturális miniszter döntésével.

Ungár Péter kérdésére, hogy nem érzi-e, hogy az általa is megszavazott gyermekvédelmi törvény áldozata lett, L. Simon kijelentette, továbbra is egyetért  a törvény jogalkotói szándékával. Szerinte azok a politikusok, akik megszavazták a törvényt, mind ugyanabból a logikából indultak ki: minden ember szexualitása magánügy.

Ugyanakkor hozzátette, 

az nincsen rendben, amikor valaki rózsaszín bugyiban bemegy az általános iskola alsó tagozatába alulöltözve, és arról magyaráz a gyerekeknek, hogy ha akarnak, lehetnek más neműek is, mint aminek születtek. És ez csak az ő döntésük kilenc évesen, hogy átoperáltatják-e egyszer magukat, vagy sem” 

– mondta, majd hozzátette, nem a törvénynek, hanem a törvény értelmezésének lett az áldozata.

Hangsúlyozta, a jogalkalmazóknak is nagy felelősségük van egy ilyen esetben, és szerinte a Word Press sajtófotó kiállításán nem szerepelt olyan kép, ami a parlament jogalkotási szándékával szembe ment volna. 

Szerinte a gyerekek számára sokkal megrázóbbak voltak a háborús képek, és azok miatt sokkal inkább felmerülhetett volna a 18-as karika szükségessége.

Az elbocsátással kapcsolatban úgy fogalmazott, „a magyar közélet választóvonalhoz érkezett. Mi az, amit szabad bírálni egy demokráciában, mi az amit egy kiállítás bemutathat, mi az, ami korhatáros, illetve hol teszünk különbséget cenzúra és korhatár között?” – úgy látja, mindenki össze-vissza beszél ebben a kérdésben, és a véleményeket nem személyes meggyőződés, hanem politikai hovatartozás határozza meg.

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezése szerinte Novák Elődék „személyes ügye” volt ellene, mert ilyen alapon bármelyik más kulturális intézményt korhatárossá lehetne tenni.

Hangsúlyozta, a leváltásával kapcsolatban semmilyen szerepe nem volt a szakmai alkalmatlanságnak, ezt az is bizonyítja, hogy a Nemzeti Múzeum alkalmazottai meghatóan búcsúztatták el tőle.

„Az intézményt úgy hagytam ott, hogy az működőképes legyen” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube/képernyőkép

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. november 17. 12:49
Orbánisztán = szégyenország. Zagyva, értelmezhetetlen, betarthatatlan, ostoba törvények. Pl. a kiállítás 200m-re található egy templomtól. Akkor meg sem lehetne rendezni.
Perczel Éva
2023. november 17. 11:54
Kevés egyet érteni, be is kell tartani!
Bodzay
2023. november 17. 10:51
Csák János lehet, hogy kiváló közgaszdász, biztos, hogy hatékony karrierista, de politikai képességei nincsenek. Országos választások előtt már eddig is sok kárt okozott a kulturális intézmények körül kavart káosszal. Alkalmatlan a miniszteri posztra.
alexandrosz-2
2023. november 17. 10:29
Annyira egyetértett vele, hogy a Nemzeti múzeumban szervezett buzipropagandát, amit rajta kívül az oda betelepített teljes zsidó brancs nagyra értékelt, ahogy annak a kirúgását követően hangot is adtak. Sőt, amikor szóltak neki, hogy a zsidókkal allentétben a magyaroknak ez a buzivircsaft nem kóser, nagy pofával visszaugatott - jó zsidó módjára. De vajon melyik nemzet múzeuma ez a tetves zsidófészek judapest közepén? Szegény Széchenyi, szegény magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!