Két magyar állampolgárságú gyermek szabadult ki a Hamász fogságából vasárnap

2023. november 26. 20:14

A 8 éves Ella és a 15 éves Dafna Eljakim édesapjuknál, a Nahal Óz kibucban töltötték október első hétvégéjét, amikor a Hamász fegyveresei betörtek Izrael déli részébe.

2023. november 26. 20:14
null

A katari kormány közvetítésének köszönhetően vasárnap újabb túszok szabadultak ki a Hamász fogságából.

A kiszabadított túszok között két magyar állampolgárságú gyermek is van”

– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A tárcavezető azt írta: ezáltal mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, aki az Izrael-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartozott (nők és gyermekek).

„A katari államminiszter kollégának köszönetemet fejeztem ki azért, hogy az ígéretüknek megfelelően segítették a magyar túszok kiszabadulását” – tette hozzá Szijjártó Péter.

A magyar állampolgársággal is rendelkező két kislány, a 8 éves Ella és a 15 éves Dafna Eljakim édesapjuknál, a Nahal Óz kibucban töltötték október első hétvégéjét, amikor a Hamász fegyveresei betörtek Izrael déli részébe. A terroristák megölték édesapjukat, Noamot, élettársát, Diklát, valamint Dikla 17 éves fiát, Tomert. A kislányok édesanyja, Majan Zin magyar állampolgár, azóta harcolt kiszabadításukért, azt is felajánlotta, hogy átveszi a lányok helyét a túszok között.

Ezt is ajánljuk a témában

Izraeli bejelentés szerint összesen tizennégy izraelit – köztük egy orosz-izraeli kettős állampolgárt – és három thaiföldit adtak át a nemzetközi vöröskeresztnek. A segélyszervezet szerint a kiszabadult túszok megfelelő egészségi állapotban vannak. A túszok harmadik csoportjában kilenc gyermek, két anya, két idős nő és egy férfi térhet haza szeretteihez.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. november 29. 17:10
Bibi! Sikerüljön vállalt küldetésed! Ne törj meg! Sok szerencsét!
Namond
2023. november 28. 12:57
Csendben megjegyzem, a hitéletet közvetítő rabbik - és Izrael állam - szerint, minden ortodox, neológ hitű és mesümed, zsidó és az is marad.
Namond
2023. november 28. 12:47
Ó igen. És még két, az izraeli fegyvereserőknél szolgálatot teljesítő izraeli-magyar kettős állampolgár van fogságban, akik szabadságáért brusztol Petyánk. A magyar törvények szerint nem tilos más országok hadseregében az idegen állam érdekeiért harcolni? Ez nem jár az állampolgárság megvonásával?
Sulammit
2023. november 27. 08:36
Ez nagyon jó hír. Aggódtam a kislányokért, de reméltem, hogy a körülményekhez képest megvannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!