Kábítószer-kereskedelem miatt ítélték el az RTL sztárját

2023. november 16. 13:44

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős másodfokú ítéletével bűnösnek mondott ki társtettesként kábítószer-kereskedelem bűntettében egy ismert médiaszemélyiséget és két művésztársát – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

2023. november 16. 13:44
rendőrségi adatfeldolgozás

A közlemény szerint a Fővárosi Főügyészség 2021 nyarán emelt vádat egy német állampolgárságú, de a magyar művészérában huzamosabb ideje jelen lévő középkorú férfival és társaival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A Fővárosi Törvényszék 2023 februárjában kihirdetett elsőfokú ítéletével a kokainnal és extasyval üzletelő dílert jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 5 év fegyházra ítélte.

Három – művészeti tevékenységet végző – bűntársa közül kettőt kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és őket 1,5 millió, illetve 840 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, harmadik társukat pedig kábítószer birtoklás vétsége miatt megrovásban részesítette.

Kifejtették, hogy Árpa Attila színész-producer terhelt 2018 óta szervezett összejöveteleket lakásán, a rendezvényekre vendégeivel – így bűntársaival is – kokaint szerzett be az azzal kereskedő társuktól, majd a „kábítószert művészi együttgondolkodásuk előmozdítására közösen elfogyasztották”.

Az ügyészség szerint hasonlóan jártak el az elkövető művésztársai 2019. március 22-én is, amikor a kokain megvásárlását követően rendőri ellenőrzés alá vonták járművüket, és tőlük a rendező-forgatókönyvíró társuk lakására szervezett újabb összejövetelre szánt, mintegy három gramm kokaint lefoglalták.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a művészvilágba bejáratos kábítószer-terjesztővel szemben súlyosabb szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg három művész bűntársával szemben forgalomba hozatallal, társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapításáért és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásáért fellebbezett.

Az ügydöntő határozattal szemben a díler védője a büntetés enyhítésére, míg a médiaszemélyiség társának védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, harmadlagosan pedig az ítélet hatályon kívül helyezése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla az egykori „Nagy Ő”-t végül 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtön fokozatú, az egyik esetében 2 évi időtartamra, a másikat pedig 1 év próbaidő tartamra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről.

A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt elsőrendű terhelt elsőfokú ítéletét helyben hagyta – áll a közleményben.

(MTI)

Fotó: MTI/Donka Ferenc

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. november 16. 19:11
"5m007h 0p3ra70r nov. 16. 14:59 A geciert nem lehet kiírni, hogy Árpa Attila????" Máshol kiírták: https://mandiner.hu/belfold/2023/11/az-rtl-esete-a-baloldali-felelossegvallalassal "És mi történt Árpával a napokban? Hát, igen, elítélték. És nem befizetetlen csekkek miatt. A minap Árpát kábítószer-kereskedelem bűntettében mondták ki bűnösnek másodfokon, a celeb 1 év 8 hónap végrehajtásban 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Árpa ügye évek óta tart. Az ítéleti tényállás lényege szerint „a színész-producer 2018 óta szervezett összejöveteleket lakásán, mely rendezvényekre vendégeivel – így bűntársaival is – kokaint szerzett be az azzal kereskedő terhelt társuktól, majd a kábítószert művészi együttgondolkodásuk előmozdítására közösen elfogyasztották”."
Lombi
2023. november 16. 17:49
Felfüggesztett. Ez aztán a visszatartó erő. És ha nem az lenne, aki? Akkor letöltendőt kap mi? Vicc ez a bíróság. A prásemberrel vacsorázni, azt igen.
Zsolakomarom
2023. november 16. 17:05
no es ? valaki feldobta oket, ennek lesz kovetkezmenye (attis felfuggesztettet kapott ami semmi) muhahhha
Öreg Palóc
2023. november 16. 16:21
Őszinte legyek? Nem érdekel, hogy ki mivel mérgezi magát. Én hagynám. A kokainos kokainozzon, a piás piáljon, a dohányos dohányozzon, mondjuk 24 éves korától (variálható) de azért előbb nem. Sőt, az extrém sportoló is mászhatna a Himalájára elfagyott lábakkal, vagy mászhatna üvegtornyot, tornyházat, szarom le .... csak onnantól fizessen ! Fizesse meg a költségeit, fizessen 10x ha kell 150x több TB-t, meg mindenféle járulékos költséget verjenek rá, a mentőtől kezdve, a kórházi ellátástól, a rehabilitációig, stb... teljes áron. Ennyi. Oszt drogozzá vazze, meg igyál, meg csinálj anit akarsz.... max 35 éves korodra kinyúvadsz és megtisztul tőled a társadalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!