„Démonokkal viaskodik!”– Navracsics üzent az EU költségvetési biztosának

2023. november 09. 18:51

A kormánybiztos nem tudja komolyan venni Johannes Hahn jóslatait.

2023. november 09. 18:51

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa szerint az uniós költségvetés kapcsán felmerül, hogy Magyarország azzal fenyegetőzik, hogy blokkolja az ukrajnai segélyeket. Hahn erre azt mondta: Orbán azt követeli, hogy ez EU szüntesse meg a Magyarországnak szánt támogatás befagyasztását. Csak ebben az esetben hajlandó beleegyezni az Ukrajnának szánt segélyekbe. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem hagyjuk magunkat megzsarolni. Ha Magyarország nem hajlandó, akkor a többi 26 uniós tagállammal találnak majd megoldást. Ez bonyolultabb, de lehetséges. Magyarország nem állíthat meg minket” – fejtette ki Hahn. 

„Démonokkal viaskodik”

Navracsics Tibor a fentiekre reagálva úgy nyilatkozott az RTL-nek, hogy 

a magyar kormány azon van, hogy megteremtsék annak a feltételeit, hogy az uniós források jöjjenek” 

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy folyamatosak a tárgyalások az Európai Bizottsággal, szerinte a magyar kormány minden feltételt teljesít, ám Brüsszelben mindig újabb kérésekkel állnak elő. Johannes Hahn jóslatait pedig nem tudja komolyan venni, ahogy fogalmazott: az uniós biztos „démonokkal viaskodik”.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 10. 11:46
Az EU vagy megszűnik vagy jövőre megváltozik! Ursulát meg főbe lövik Merkellel együtt!
llnnhegyi
2023. november 10. 07:06
Libbcsikommcsi takarító, karbantartó munkásokat szívesen lát NY Európa! Euró fizetségért.
llnnhegyi
2023. november 10. 07:03
Euró milliárdok nélkül is van élet! Jüan milliárdok toporognak hazánk ajtaja előtt !
Advocate
2023. november 10. 06:54
Ez az egész pénzvisszatartósdi, már régen önmaga paródiájává vált! Annyira átlátszóan politikai döntéseket tükröz, hogy az már nevetséges. Ha teljesíti a Magyar kormány amit kérnek akkor előállnak valami újjal, hogy még ezt, meg ezt, csak a ne kelljen utalni, ha egyáltalán megvan még az a pénz és nem a Zselé egyik embere vásárolt belőle villát magának a Monacoi főutcáján....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!