Baleset a Nemzetiben: Lemondott Vidnyánszky Attila

2023. november 13. 10:25

A hétfői társulati gyűlésen jelentette be távozását, az ok a pénteki baleset.

2023. november 13. 10:25
null

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert közölte a teátrum a Magyar Nemzettel. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy hétfőn társulati gyűlést hívott össze Vidnyánszky, amelyre délelőtt sorban érkeztek az olyan színészek, mint Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Blaskó Péter, Szabó Sebestyén László, Herczegh Péter, Berettyán Sándor és Nagy Mari.

Szintén hétfői hír, hogy a pénteki baleset miatt megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó már jobban van, állapotuk stabil. Az Index szerint a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes, ezért vállalhatta a felelősséget Vidnyánszky. 

Ezt is ajánljuk a témában

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az Üvegtigrisben Sanyit alakító, ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. november 15. 17:31
Vidnyánszky ácsolta az erkélyt?vagy az igazgató minden előadás előtt végig kell néznie az igazgatónak ,hogy minden stabil,működik ,tiszta -e a wc" Az igazgató, a rendszerért felel. A rendező az előadásért, de neki sem kell végigjárni a díszletet, mert erre szokott lenni munkavédelmi felelős. Ha a díszlet hibája nyilvánvaló, vagy megalapozott jelzés érkezett a hibáról, és nem tett ellene sem az igazgató, sem a rendező akkor lehet a felelősségüket felvetni, de azt is csak akkor, ha bizonyítható oksági összefüggés van a hiba és a baleset között. De felelős lehet a színész is, ugyanis érdeke és kötelessége megtagadni azt a feladatot, amely munkavédelmi szempontból megalapozottan kifogásolható. Az itt fröcsögő kommentelők zömének fingja sincs sem a munkavédelemről, sem a munkajogról, sem a büntetőjogról.
cicologus
2023. november 14. 21:13
Vidnyánszky ácsolta az erkélyt?vagy az igazgató minden előadás előtt végig kell néznie az igazgatónak ,hogy minden stabil,működik ,tiszta -e a wc
catalina11
2023. november 14. 18:02
Szóval megint beégett Namond, megint üresjáratban pofázott, fröcsögött, nyáladzott. Lapok és pénz nélkül ült le kártyázni, aztán mikor virítani kellene, akkor kijelenti, hogy matt. Hitvány alak maga Namond!
Namond
2023. november 14. 09:29
catalina2-11 2023. november 14. 07:05 Még mindig imádom, olyan szenvedélyesen és közvetlen képiességgel fejezi ki magát. A jobb megismerés végett, nem kártyázom és nem hajtok végre utasításokat. A disznósajtot szereti vagy az egyre dagadó kisgömböcöt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!