Vállalja a felelősséget a kilencéves kisfiú halálát okozó teherautó-sofőr

2023. október 25. 12:06

A pesterzsébeti tragédiát okozó férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségével gyanúsítják.

2023. október 25. 12:06
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Folytatólagos kihallgatásán részletes vallomást tett az a teherautósofőr, aki  még október 10-én okozott halálos balesetet egy pesterzsébeti általános iskolánál – tudta meg lapunk Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől. 

A férfi aznap reggel fél nyolckor próbált meg kiállni az iskola udvaráról teherautójával, ám a manőver közben a kapunál kidöntötte a vezetőoldal felőli kőkerítést, amely épp egy, 

az iskolába igyekvő kilencéves kisfiúra és édesanyjára dőlt rá. 

A harmadik osztályos kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, édesanyját kórházba szállították.

A megrázó eset után a rendőrség őrizetbe vette és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a férfit, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, ám részletes vallomást nem tett. 

Mint megtudtuk, ez most már megtörtént, a férfi vallomástétele során ismételten kifejezte sajnálatát a történtek miatt, valamint hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködik a hatósággal. Úgy nyilatkozott, hogy 

a tettéért vállalja a felelősséget, ugyanakkor kérte az eset összes körülményének részletes kivizsgálását.

Bagoly Bettina korábbi tájékoztatása szerint nyomozást irányító Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség nem látta indokoltnak a férfi letartóztatását, így a férfi szabadlábon védekezhet. 

Nyitókép: rendőrök helyszínelnek a pesterzsébeti iskolánál (Fotó:MTI/Mihádák Zoltán)

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mondeos
2023. október 25. 13:02
Hol voltak a drága pedagógusaink, akik nemrég még azért tüntettek, hogy az ő munkájuk nem csak a tanórákból állnak? Az én gyerekkoromban elképzelhetetlen lett volna, hogy egy ekkora teherautó szambázna az iskola kapuban minimum 3-4 pedagógus felügyelete nélkül. Most hol voltak?Hol volt az igazgató? Hogy történhetett ez meg pedagógusi felügyelet nélkül? Tulajdonképpen magára hagyták a gyerekeket meg szerencsétlen sofőrt is, akire most minden felelősséget rá lehet húzni. Nagyon szégyellném magam, ha ennek az iskolának lennék tanára, napláne igazgatója.
I feel the earth move under my feet
2023. október 25. 12:31
A sofőr felelőssége részleges. A kerítésnek nem feltétlen kellett volna kidőlnie tőből.. Szerencsétlen baleset.
juppiter
2023. október 25. 12:23
Tragédia minden szempontból, de azért azt tényleg nagyon alaposan ki kell vizsgálnia a szakértőnek, hogy milyen állapotban volt az az építmény, ami kidőlt a gyermek halálát okozva. Ugyanis, ha mint építmény már gyenge volt, akkor a szerencsétlen járművezetőnek is kisebb a felelőssége.
GrumpyGerald
2023. október 25. 12:14
Nehéz elképzelni, hogy egy 3 tonnás falszakasz kidöntését nem érezte ÉS NEM LÁTTA az autójában ülve... MIÉRT NINCS MÉG TELE AZ INTERNET A GYŰJTÉSSEL??? Miért nem szerveztek gyűjtést a családnak??? Semmit sem old meg a pénz egy ilyen tragédiában, de azért a felmerülő napi költségeket, gyógykezeltetést, pszichológust vagy egyéb segítséget, stb, stb.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!