„Kati, büszkék vagyunk rád” – ezzel a megható videóval köszöntötte a Nobel-díjas kutatót egykori gimnáziuma

2023. október 03. 12:20

„Hatalmas büszkeség ez a város és iskolánk számára, elvégre nem sok gimnázium mondhatja el magáról a világon, hogy korábbi diákja Nobel-díjat kapott” – mondta Tóth József, a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium igazgatója.

2023. október 03. 12:20
null

Amint arról beszámoltunk, Karikó Katalin nyerte a 2023-as orvosi és élettani Nobel-díjat. 

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar kutató – aki 1985 óta Amerikában él, ott végezte a Pfizer-vakcináknál használt mrns-technológiával kapcsolatos kutatásokat –kutatótársával, Drew Weissman-nal együtt az mRNS-oltóanyagok kifejlesztéséért kapta meg a legrangosabb tudományos elismerést.

Karikó azonban alföldi születésű és neveltetésű, Kisújszálláson végezte a gimnáziumot, Szegeden pedig az egyetemet. Egykori alma matere, a kijújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium így emlékezett híressé vált diákjára: 

„Hatalmas büszkeség ez a város és iskolánk számára, elvégre nem sok gimnázium mondhatja el magáról a világon, hogy korábbi diákja Nobel-díjat kapott, az pedig külön öröm, hogy az első magyar Nobel-díjas nő a mi padjainkat koptatta annak idején. Kati egy fantasztikus, önzetlen személyiség, aki szoros kapcsolatot ápol egykori iskolájával és a kisújszállásiakkal. Mindent elárul róla, hogy már korábban is komoly adománnyal segítette alapítványunk működését” – mondta Tóth József, a Móricz Zsigmond Református Kollégium igazgatója.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. október 04. 09:49
Az oltásellenes Toroczkai László beleállt Karikó Katalinba. A stílus maga az ember. Toroczkaiék már egy párszor meglovagolták a Covid oltás témát, főleg a szavazatszerzés miatt. Persze azt elfelejtették közölni, hogy a Mihazánkosok is beoltatták magukat.
Héja
2023. október 03. 17:24
Gyönyörű,megható,méltó ünneplés.
Bastyaelvtars
2023. október 03. 15:12
Krausz Ferenc is most kapott fizikai nobel dijat. Errol mért nem ír egy kibaszott sort se a mandiner?
békalepcse2.0
2023. október 03. 12:34
A magam részéről várnék azzal a büszkélkedéssel pár évet, mert az egyértrlmű pozitív hatást még nem igazán sikerült igazolni. Sőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!