Közel kétszázzal hajtott Tolnában, helyben kicsengette a több mint negyedmilliós bírságot, azt mondta, megbeszélésre siet

2023. szeptember 25. 15:43

Sikerült épp a rendőrautót megelőznie kétszázzal...

2023. szeptember 25. 15:43
null

A Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai a hétvégén Tolna vármegye főútjain a szokásos napi szolgálatukat teljesítették – kezdte a legújabb hír ismertetését a Police.hu. Szombaton délután a 61-es főúton mozgó ellenőrzés volt a feladatuk. Sokat látott kollégáik maguk is megdöbbentek, amikor azt észlelték, hogy 

 

egy kocsi nagy sebességgel éppen a szolgálati autót előzi meg. 

 

A traffipax sem gyakran mér ekkora sebességet. A sofőr ugyanis a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 193-ral száguldott Tamási irányába.

A rendőrök a száguldó után eredtek, megállították, a sofőr azonnal beismerte a gyorshajtást, mint magyarázta, épp egy megbeszélésre siet, ezért hajtott gyorsan. A férfi a kiszabott 260.000 forintos bírságot a helyszínen rendezte is a kártyájával, majd 8 közlekedési büntetőpontot kapott.

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2023. szeptember 26. 11:00
Ej, ha az osztrákok bevezetik a gyorshajtó kocsijának elkobzását és az eu nem emel kifogást ellene itt is ez kellene. mellényzsebből ez a fószer milliót is kiperkált volna! A megengedett sebességet túllépőkkel szemben balesetes halál esetén szándékos gyilkosságért kellene elítélni!
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 25. 21:14
>>>HakapesziMErgit 2023. szeptember 25. 18:44 Ez úgy van, hogy ekkora sebességnél (és persze bármilyen sebességnél) az ember folyamatosan felméri a távot maga előtt.<<< Ez másodrendű. Az autópályák a definíció szerint portalanított útburkolatok. Szerkezetében és vonalvezetésében más követelményeknek kell megfeleljen, mint egy főútvonal (1-2 számjegy jelölésű) vagy egy alsórendű (3-4 számjegyjelölésű). A nem autópályákon minősítésű/minőségű utakon előfordulhat felhordott sár, padkáról felszóródott kavics, úthibák, mint süllyedés, nyomvályú, vagy hibás dőlés, esetleg megtört kanyarív. 190Km/h sebességnél egy tehénlepény lazán elmozdít egy személygépkicsit a pályájáról, felszóródott kavics kisodródást okozhat még egyenes szakaszon is rossz pályavezetés esetén. Ezeket az állapotokat 55m/s senességnél nem fogod felméregetni, kvázi vakon haladsz át rajtuk. Az autó meg vagy megoldja az adaptív rendszerekkel vagy nem, itt a sofőr nem tényező. Ez fizika.
Illieral
2023. szeptember 25. 20:18
Kurvára nem jó ez így, mert ha legközelebb elbasz valakit akkor mi lesz. Egy bizonyos sebesség határ felett automatikusan el kellene venni a jogsit.
Phm045
2023. szeptember 25. 20:09
Szarnak egy pofon ...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!