Spanyol lap: A Balaton a jobboldali német nyugdíjasok új paradicsoma

2023. augusztus 03. 08:23

Az idősek a bevándorlók elkerülése és az élhetőbb körülmények miatt választják hazánkat.

2023. augusztus 03. 08:23

A spanyol ABC online hírportál riportjában arról ír, hogy 25 százalékkal nőtt a Magyarországra költöző német nyugdíjasok száma. A cikk egy meg nem nevezett német lapra hivatkozva azt írja, a Balaton és környéke a „jobboldali nyugdíjasok új paradicsoma”.

A spanyol lap szempontjából ez azért is érdekes hír, mert míg korábban a németek idős korukban előszeretettel költöztek a Costa Bravára, most inkább a Balatont választják helyette.

A megkérdezett nyugdíjasok többsége azzal indokolta a döntést, hogy Magyarországon kényelmesen meg tudnak élni a német nyugdíjukból, de fontos szempont volt még a Németországban jelenlévő migránsáradat elkerülése, valamint az is, hogy a magyarországi nyugdíjas otthonokban emberibb bánásmódot kapnak az idősek.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára. 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs


 

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 04. 10:42
Kitúrják a magyarokat akik a magyarokból henyéltek és sohasem adóztak Magyarországon. Taps!
Fed74
2023. augusztus 04. 08:49
Ez aztán a paradicsom, a futóbolond és a tolvaj bandája vezetésével!
johannluipigus
2023. augusztus 03. 17:16
Én még nem találkoztam jobboldali némettel.
ALIordog51
2023. augusztus 03. 16:51
Igaz amit írnak a hozzászólok! Én Győrben lakok. A fiam kiadta a lakást idős német házaspárnak akik Lipcséből jöttek. Nagyon jól érzik magukat! Maguktól fizetik fél évre a lakbért, nehogy másnak adják ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!