Összehívja a Fidesz-frakció a turisztikai albizottságot a Booking-botrány miatt

2023. augusztus 14. 10:39

„A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül” – áll a közleményben.

2023. augusztus 14. 10:39
Big Tech Logos

Mint arról a Mandiner is beszámolt: a Booking.com egyes esetekben június vége óta fennálló tartozásait sem rendezte, a fizetések elmaradását a cég korábban tervezett karbantartással és technikai nehézségekkel indokolta

Ezt is ajánljuk a témában

Sok magyar szállásadónak nem fizet a Booking.com

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell.

Az ügy kapcsán Szatmáry Kristóf, a vállalkozásfejleszési kabinet vezetője közleményben bejelentette: a Fidesz-frakció az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi keddre.

A szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél az erőfölényével és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül”

– áll a közleményben. 

A parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

(MTI)

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / AFP
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. augusztus 24. 16:28
Az ügy kapcsán Szatmáry Kristóf, a vállalkozásfejleszési kabinet vezetője Volt 16. kerületi parlamenti képviselő, magát kisistennek képzelő, helyi családi klán(?) tag és nagy hazudozó! Nem az ellenzék, hanem a kerületi választók buktatták meg az előző választáson. Évekig hitegette hazudozásaival a lakosságot, hogy csökken majd a kerület feletti repülőgépzaj, de ennek pontosan az ellenkezője történt.
gyaloggos
2023. augusztus 14. 14:10
Arra azért roppant mód kíváncsi vagyok, hogy vajon kik az érintettek még az ügyben, vendégházakkal, panziókkal? MERT nem csak úgy hívta össze a FIDESZ a parlamenti albizottságot! BEZZEG a svéd NATO-csatlakozásról a szavazás ráért, ráér!
gyaloggos
2023. augusztus 14. 13:58
Azt nem gondolom, hogy a booking -ot extra-profit adóval sújtanák. Valószínűleg egyes személyek tényleg pánikba estek, hogy nem kapják meg a pénzüket, és ezért ez a sok írás. Elcsendesedik ez hamarosan, bizonyára, minden visszatér a régi kerékvágásba,
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 14. 13:26
gyaloggos Késtek a fizetéssel Huth Gergőnél? Megnéztem, hogy ki az. Akkor már (részben) érthető, hogy mire a sivalkodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!