Karácsony embere: Veszélyes irány, ha a propagandához csatlakozik a mentőszolgálat kommunikációja

2023. augusztus 12. 09:30

Havasi Gábor fővárosi egészségügyi tanácsnok álproblémának tartja a sávelválasztó bóják körül kialakult vitát.

2023. augusztus 12. 09:30
null

Napok óta erős adok-kapok megy a Főváros és az Országos Mentőszolgálat között: utóbbi a Facebook-oldalán jelezte a hét közepén, hogy bár ők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók haladását.

Ezt azzal indokolták, hogy a buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan elférjen, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

Ezt is ajánljuk a témában

Erre először Balogh Samu érkezett a Főváros részéről, Karácsony Gergely kabinetfőnöke megfeddte Győrfi Pál OMSZ szóvivőt, amiért anno Tarlós István mellett állt ki. Balogh közösségi oldalán annyit írt, hogy csak remélni tudja, hogy a mentőket senki nem akarja a kampányba belerángatni. 

A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. Úgy látszik az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen”

– közölte. 

Ezt is ajánljuk a témában

Győrfi Pál erre reagálva lapunknak azt mondta, szívesen összehozza a mentősofőrök krémjét a döntéshozókkal, a közlekedési szakemberekkel. 

Ilyenkor húsz-harminc másodperc is sokat számít, jelentős minden olyan tényező, ami lassítja a mentőautó haladását”

– mondta a Mandinernek adott interjújában az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Ezt is ajánljuk a témában

Erre az ATV reggeli műsorába behívták Havasi Gábort, a Momentum budafoki polgármesterjelöltjét, a Főváros egészségügyi tanácsnokát, aki nemes egyszerűséggel álproblémának nevezte a közlekedési vitát. 

Karácsony embere szerint az ő álláspontjuk az, hogy a szaknyelven pollernek hívott oszlopok nem akadályozzák a mentők közlekedését, ezt pedig azzal indokolta, hogy az eszközök három méterenként vannak rögzítve az aszfalthoz, így elég széles a kerékpársáv ahhoz, hogy akár ott parkolni, vagy lassan haladni tudjon egy mentőautó szükség esetén.

Mintha nem a problémát szeretnék megoldani. És ez egy nagyon veszélyes irány, hiszen a mentőszolgálat mindig pártatlan volt”

– fogalmazott a politikus, aki szerint veszélyes tendencia, „ha az általános kormányzati narratívához vagy propagandához csatlakozik a mentőszolgálat kommunikációja”. 

Ez egy nagyon veszélyes irány, hiszen a polarizált társadalomban képzeljük el, mi történik akkor, hogyha egy ember, mondjuk egy beteg azt kezdi el mérlegelni, hogy milyen párté a mentőszolgálat”

– folytatta a fővárosi egészségügyi tanácsnok, majd megjegyezte, a pártállami időkben sem használták negatív propagandára a mentőszolgálat kommunikációját és reméli, hogy most sem erről van szó, de szeretné azért figyelmeztetni a közvéleményt. 

Havasi abszurd felvetésnek nevezte, hogy az oszlopok akadályoznák a mentést Budapesten és kijelentette, megérti, hogy az egészségügyben mindenki nagyon frusztrált és állítása szerint nem a városvezetés vagy a kerékpárosok a mentődolgozók ellensége. 

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. augusztus 13. 01:36
A mindentudást ezek már örökölték onnan mint amikor egy péklegény egyszercsak hopp népügyész aztán KB titkár lesz.
K4t1nk4
2023. augusztus 13. 00:09
Miféle szakmai "tapasztalattal" bíró tanácsos az, aki a képesítését 2016-ban szerezte? Jó, ha pár évet dolgozott benne, és 3 éve tanácsos. Mindig megmutatkozik a "hozzáértés".
Janika50
2023. augusztus 12. 22:15
A szokásos. Mint mindig, bolsiék akarják megmondani mely irány irányok a helyessek, mi helyénvaló, egyebek. Csak egyszer gondolnának abba bele, mi lenne a világgal, ha ényleg azt csinálná mindenki, amit ők erőltetnek.
julius68-2
2023. augusztus 12. 17:11
Veszélyes irány, amikor a balfaszkodásra adott kritikàt,(akárcsak a szocializmusban) ellenséges politikai propagandának bélyegzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!