A nyárra lecsavarták az eddig sem túl sikeres DK TV-t

2023. augusztus 12. 17:33

Gyurcsányék szlogenje szerint  „Van mit nézni”, de igazából nincs.

2023. augusztus 12. 17:33
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Egy hónappal ezelőtt volt a nyár előtti utolsó, szezonzáró műsor a Demokratikus Koalíció saját tv-csatornáján, azóta a párt nem jelentkezett új tartalommal. A DK TV tavaly december elején kezdte meg működését, első adásuk egy igen felejthető, talán az egykori Heti hetesre hajazni akaró DK-Szubjektív volt Kálmán Olgával, Gréczy Zsolttal és az egykori SZDSZ-elnök és belügyminiszter, Kuncze Gáborral. A DK Szubjektív egyébként azóta is gyakorlatilag az egyetlen műsor Gyurcsányék tévéjében, pedig a csatorna szlogenje, hogy „Van mit nézni". 

Az átlagban húszezres nézettségű adások nem hoztak nagy áttörést, nagyjából ez a kezdeményezés is úgy kezd a feledésbe merülni, mint az árnyékkormány.

A leginkább persze a Fidesz és a kormány pocskondiázásába merülő műsorokban nem igazán hangzottak el új dolgok, az egyik januári műsorban Gréczy arról beszélt, Magyarország romos állapotban lévő ország, amely totálisan elszigetelt Európában. Kijelentette, „az, hogy a NATO-tagjaként azt az Egyesült Államokat rugdaljuk, aki a szövetségesünk, az már az elmebetegséget súrolja”. Ugyanebben az adásban poénkodtak azon a résztvevők, hogy milyen új nevet kaphatna a Vodafone. Repkedtek a rekeszizmokat próbára tevő ötletek, így a Megafon, vagy Kálmán Olgától a Lölöfon és az Orbánfon.

Egy másik adás vendége Ungár Péter LMP-s politikus volt, aki a beszélgetésben 

az ellenzéki összefogásról elmondta, hogy ennek vége, „elhunyt, meghalt, eltemettük”. 

Az LMP politikusa úgy látta, hogy a hatpárti összefogás egyik problémája az volt, hogy a közös programjuk a kampány végére olyan lett, mint egy üdvözlőlap. 

Volt vendég az egykori külügyminiszter Jeszenszky Géza is, aki az orosz-ukrán háború kapcsán a magyar béketervről úgy nyilatkozott, hogy az távol áll az ENSZ békejavaslatától, szerinte ebben a kérdésben „az egész civilizált világ” másként gondolkodik, mint Magyarország. 

Csintalan Sándor pedig a rendeleti kormányzás kapcsán vádolta meg diktatúrával és alkotmányos puccsal az Orbán kormányt az egyik adásban.

Kálmán Olga egy másik alkalommal a választókörzetek átszabását kritizálta, szerinte Burda-szabásmintát alkalmaztak a változtatásoknál, csak hogy a kormányoldalnak jobb legyen. Érthetetlennek nevezte, hogy a budapesti kerületek egyik utcája az egyik, másik utcája pedig egy másik választókörzethez tartozik. 

Kérdeztük a DK-t, hogy mikor jelentkezik új adással a tv és hogy mennyire elégedettek a nézettségi adatokkal, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket! 

Nyitókép: DK TV/YouTube

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 27. 12:31
Nézzék Gréczy Zsolt internetes szatírt! Hogyan veri félholtra agyon szekált pötyörőjét! Sok bolond DK-s!
lájkbajnok
2023. augusztus 13. 11:24
Nyári szünet van, műkődik majd tovább. Amit lecsavartak, mert olyan szar volt, hogy senki sem nézte, az a (bel)Pesti TV.
pandalala
2023. augusztus 13. 02:19
ez hír??? :-D
Kozmosz
2023. augusztus 13. 00:54
Inkább a kurcsány fejét kellene végleg lecsavarni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!