Orbán Viktor: Az infláció nem érinti az ellenzéket, mert ők dollárban számolnak

2023. július 03. 18:25

A miniszterelnök a parlamentben reagált az ellenzéki politikusok felvetéseire.

2023. július 03. 18:25
null

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben többek között Kálmán Olga inflációval kapcsolatos felvetésére reagált és arra, hogy az „orbáni infláció” miatt növekedtek az élelmiszer árak a magyar boltokban – számol be a Magyar Nemzet.

A kormányfő azzal vágott vissza a baloldali politikusnak, hogy közölte,

de hozzátette, a kormány teljesíteni fogja azt a vállalását, miszerint év végére az infláció egyszámjegyű lesz. Kijelentette, elindult az árfigyelő rendszer, augusztus 1-től pedig 15 százalékra emelkedik a boltokra vonatkozó kötelező akciózás mértéke.

Kijelentette, a szankciók és a háború miatt a magyar kormány ellenszélben kormányoz, de még így is teljesíti a vállalásait.

Arató Gergely viszontválaszában azt mondta a miniszterelnöknek, Dobrev Klára kormánya nem az árakat, hanem a fizetéseket emelné. Erre Orbán csak annyit reagált: 

A miniszterelnök hangsúlyozta, amikor kormányon volt, a baloldal elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi fizetést. „Nem fogjuk engedni, hogy még egyszer elkövessék azt Magyarországgal szemben, amit egyszer megtettek” – mondta.

A kormányfő arról is beszélt, nem hagyja, hogy Magyarország migránsgettó legyen

Szerinte Magyarországon a  legszigorúbb Európában a vendégmunkásokra vonatkozó törvény. Ezt arra reagálva mondta, hogy a jobbikos Lukács László szerint a Fidesz félmillió idegen vendégmunkást akar Magyarországra hozni.

„Csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van, továbbá aki behozza a vendégmunkást, annak kell érte felelősséget vállalnia” – mondta, de beszélt arról is, hogy szükség van a határkerítésre, amelynek célja nem a – sokszor valóban nehéz sorsú – migránsok életének ellehetetlenítése, hanem a migráció megállítása.

Hozzátette, „a migrációt és a vendégmunkások ügyét egyértelműen elkülönítettük. Ez az egyik legszigorúbb törvény, és ezt be is fogjuk tartani és tartatni”.

Lukácsnak pedig személy szerint azt mondta:

„Bevándorlóországról beszél, miközben a párt elnöke megszavazza a kötelező migránskvótát. Megszavazza a maga elnöke, hogy migránsgettót hozzanak létre Magyarországon. Ez ellen harcolni fogunk, és nem fogjuk hagyni .”

Kanász-Nagy Máté LMP-s politikus akkumulátorgyárakkal kapcsolatos aggályaira csak annyit mondott: „lehet, hogy több akkumulátorgyár lesz, mint LMP párttag”.

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. július 06. 09:22
Lehet, hogy az infláció nem érinti az ellenzéket, de Orbán Viktort sem, ugyanis ő csinálja és lefölözi a hasznát.
AROON
2023. július 06. 08:27
Orbán megint a helyükre rakta őket!!! :-))))
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 06. 06:35
a dog tor úr beösmerte hogy nem a vín zsenilis csinál inflaciojót hanem û? ne tzsík eszt a munícijót a kezukbe adni drága uram!
sensuscommunis
2023. július 04. 11:03
Mocskos,cinikus gátlástalan hazug gazemberek ezek az ellenzékben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!