Márki-Zay Péter tegnap ezt posztolta ki, amit azután természetesen ronggyá lájkoltak

2023. július 19. 16:06

Széchenyi a kézenjárás és hasoncsúszás mellett igyekezett végiggondolni a helyzetet és tennivalókat.

2023. július 19. 16:06
Hont András
Hont András
Facebook

„Nem lesz ebben semmi extra, csak megütötte a szememet, hogy Márki-Zay Péter tegnap ezt posztolta ki, amit azután természetesen ronggyá lájkoltak, nekem viszont nem stimmelt valami a szóhasználatban, meg amúgyis annyi álidézet kering Széchenyitől, így megpróbáltam megkeresni az eredetit. 

Jó, tudom, mindenkinek megvan a maga szórakozása, de végül meg is találtam a Naplóban egy – jóval szikárabb és szerényebb – bejegyzést 1832 júniusából, bár lehet, hogy volt egy hasonló tartalmú beszéd 42-ben. Ám annak már nem mentem utána, ahogy annak sem, hogy saját megjegyzés vagy valami parafrázis, a lényeg ugyanis a #legalabb_csinal_valamit-probléma. 

Amikor e sorokat a gróf a naplójába rója, már megjelent a Hitel és a bírálatokra válaszul a Világ. Azaz Széchenyi a kézenjárás és hasoncsúszás mellett igyekezett 𝘷é𝘨𝘪𝘨𝘨𝘰𝘯𝘥𝘰𝘭𝘯𝘪 a helyzetet és tennivalókat, illetve részt vett az erről szóló vitákban (vö. okoskodás, szócséplés, hasonlók). Talán érthető, hogy mit is karok mondani.”

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2023. július 20. 05:57
Mondjuk, eleve abszurd Széchenyit és Márki-Zayt akár még csak egy lapon is említeni, mert nincs olyan nevező, amin együtt megítélhetők.
tapir32
2023. július 19. 21:25
Hiába próbálkozik az ellenzék a forint gyengítésével, az infláció gerjesztésével, az EU-s pénzek visszatartásával megbuktatni a kormányt, ha az ellenzéknek hiteltelen a szava, hiteltelenek és alkalmatlanok a szakértői, hiteltelenek és alkalmatlanok a vezetői.
elfújta az ellenszél
2023. július 19. 21:07
Ez a Szécs néni vagy hogyishíjják hány cuccot adott el háznál MLM vigécként? És Maki gróf? Na ugye, rögtön láccik ki az igazi
tizennyolcfok
2023. július 19. 19:08
érthető, hont. te mindig mindenkinél okosabb vagy, mégsem omlik az ország a lábaid elé. nem baj, majd megszokod előbb-utóbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!