Eldőlt, hová igazol Kerkez Milos, ezt érdemes tudni a magyar játékos új csapatáról

2023. július 20. 09:15

„A semmiből jött, de sokáig maradna” – ezt tartják Angliában a Premier League mezőnyéhez tartozó AFC Bournemouth csapatáról, Kerkez Milos új klubjáról.

2023. július 20. 09:15
Sal Endre
Sal Endre

Rekorder együtteshez kerül a magyar válogatott játékos AFC Bournemouth csapathoz igazolva, hiszen Angliában a labdarúgás történetében egy csapat sem töltött több időt a harmadosztályban a cseresznyéseknél.

A becenevet még a hőskorban kapta a csapat, amikor a hazai mérkőzésein piros mezben feszített, ám 1971-ben megváltoztatták, azóta piros-fekete csíkos a mezük, amely erősen hajaz az olasz AC Milanéra. Nem mellékesen:

Kerkez Milos a Milan utánpótlásában pallérozódott egy ideig, onnan került aztán a holland AZ Alkmaar gárdájához.

És ha már a magyar szélső életrajza, Milos a Vajdaságban született, egy Verbász nevű településen, és ezért szerb-magyar kettős állampolgár. 

Az AFC Bournemouth több mint száz év után, 2015-ben jutott fel a legfelső osztályba, ahol legutóbb a 15. helyen végzett. Persze angol szinten kiscsapat, hiszen a mértékadó transfermarkt szerint a mostani keret értéke együttesen 256 millió euró. Összehasonlításképpen, az itthon egyeduralkodó Ferencvárosnál ugyanez az érték 53 millió euró.

A csapat stadionja csupán 11 ezer néző befogadására alkalmas, és meg is telik az aréna, ráadásul pénz is van, hiszen a nyár folyamán Kerkez mellett eddig megvették Hamed Junior Traorét a olasz Sassulótól (25,62 millió euró), Romain Faivre-t (15 millió euró) a francia Lyontól és az AS Romától pedig 11 millió feletti összegért a holland Justin Kluivertet. A név ismerős lehet, a fiú édesapja ugyanis Patrick Kluivert, a holland BL-győztes támadó. Kerkezért sem sajnálták a pénzt, mivel a következő szezon végén is szeretnének a Premier League-ben maradni, és megszerezni a történetük legjobb helyezését.

A Bournemouth stadionja és a Gyűrűk ura írója, J. R. R. Tolkien
Fotók: Wikipedia

Bournemounth városa amúgy a La Manche csatorna partján fekszik és 187 ezren lakják. Nem volt ez mindig így, 

kétszáz éve még egy néptelen partszakasz volt a város helyén, ahol csak dohány és teacsempészek fordultak meg. 

A település legismertebb lakója amúgy a világhírű író, J. R. R. Tolkien volt. A Gyűrűk ura szerzője kezdetben pihenni ment a városba, aztán olyannyira megszerette, hogy végleg oda költözött és ott is hunyt el 1973-ban, 81 éves korában. Bournemounth ma már kedvelt üdülő, nyüzsgő éjszakai élettel. Kerkez Milos egyébként – persze ha a vezetőedző, a spanyol Andoni Iraola úgy dönt –, akkor a Premier League nyitányán augusztus 12-én a West Ham ellen, hazai pályán mutatkozhat be. Az ellenfél ismerős a magyar szélsőnek, hiszen a korábbi csapata, a holland AZ Alkmaar pont a West Ham ellen játszotta idén a Konferencia Liga elődöntőjét. Ott a West Ham jutott tovább. Ideje revánsot venni…

Nyitókép: Kerkez Milos. Forrás: Instagram/miloskerkezofficial

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2023. július 21. 15:25
A PL fekszik a magyaroknak, ezért örülök, hogy Szoboszlai is ide ment. De ez egy kicsit gyenge csapatnak tűnik. Nem tudjuk persze, mi van a háttérben. Pl. benne lehet a szerződésében, hogy ha kiesnek, eligazolhat. Vagy lehet, hogy tényleg sok pénz van a csapat mögött és ővé a jövő. Majd meglátjuk. Az biztos jobb, mint egy olasz vagy spanyol bajnokság. Arra még mindig ráfaragtak a magyarok.
bodrigyuri
2023. július 20. 11:29
Mehetne a fradiba.
mrmunder
2023. július 20. 11:00
valakit még érdekel a magyar emigránsfoci a tegnapi után? az a baj már a válogatott is ilyen Kekszekkel van tele
Squalline
2023. július 20. 10:54
Passzol egy 19 eves tehetsegnek. Torekvo penzes tulaj, nagy tervekkel, jo edzovel. Kerkez fiatal titan, aki bizonyitani akar, mint a csapat. A bizonyitasi vagy, a megmutatjuk a nagyoknak, itt uralkodo szellem lesz. (Kerkez elkepesztoen eroszakos es nyerni akaro jatekos, ezt kell csiszolni benne, mert konkretan tank modjara is kepes letarolni az ellenfelet). A pl-ben melto parhacokra fog akadni, egyszerre pallerozzak es higgasztjak, a spanyol edzo pedig csiszolni fogja. Ennek a csapatnak nyilvan vedekezni kell inkabb, es 1-1 zako utan is elhinni, hogy de akkor is megmutatjuk. De gol nelkul nincs eredmeny. Kerkez tokeletesen illik ide. Meg akarja mutatni, fiatal, kiveletesen labdaugyes, kokemeny vedo, senkitol se rezel be, de felfut es kepes golt rugni(!), es vissza is er. Aki leigazolta, ezt nagyon is atgondolhatta, ez jo jel a kozeget tekintve. 19 evesen kik ellen mutathatja meg, te jo eg...Elkepeszto lehetoseg! Ha kitunik (ki fog) meginkabb sorba fognak erte allni. Respekt es hajra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!