Nem írja alá az Operaház által ajánlott szerződést Rost Andrea

2023. június 09. 12:40

Az előadóművész már a főszereplésével meghirdetett A varázsfuvola előadásokon sem lép a színpadra.

2023. június 09. 12:40
null

Rost Andrea operaénekes arról tájékoztatta követőit a közösségi oldalán, hogy a Magyar Állami Operaház 2023/24-es színházi szezonra ajánlott szerződését nem írja alá. Döntéséről pénteken Ókovács Szilveszter főigazgatót írásban is tájékoztatta. A bejegyzésből az is kiderült, a nyárra a főszereplés meghirdetett A varázsfuvola előadásokon sem lép már a színpadra.

„Némi mérlegelés után fájó szívvel hoztam meg ezt a számomra oly nehéz döntést.

– szögezte le a művésznő.

 

Bejegyzése végén kijelentette, „a közeljövőben nyugodt, támogató közegben szeretnék értékes művészeti projekteket teremteni, minden ilyen színházi- és koncert felkérésnek örömmel teszek majd eleget”. Emellett az alapítványával kíván „kiemelten” foglalkozni, melynek célja – többek között – a fiatal pályakezdő művészek támogatása.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

***

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laikus19-2
2024. április 06. 21:07
Andrea fellépett M. P. rendezvényén is. Kár, hogy ennyire rombolja a nimbuszát. Én elsősorban azon csodálkozom, nincs aki szólna neki.
Odone Ricci
2023. június 11. 10:07
Biztos kapott Andrea jobb ajánlatot külföldön, ameddig még fiatal és van hangja. A money nagy úr. Úgy látszik, a hazaszeretet csak addig tartott, ameddig Magyarország kitaníttatta és mint kezdőt foglalkoztatta. Amikor hiresebb lett, akkor már válogat az ajánlatok között. Példaképe lehetne egy nagy orosz szoprán osztrák állampolgársággal, akitől az ukrán-orosz háború elején megvonták a fellépést egy világhirű operaházban , mert ő kijelentette: "Ne kérjék, hogy országom ellen tegyek kijelentést a közönségnek az előadás előtt."
syphax
2023. június 11. 05:56
Ó kLovács: ÓKOVÁCS! MÉRT' VAGY TE ÓKOVÁCS? TAGADD MEG ATYÁD! S VESD EL NEVED! AZÉRT VÉGEREDMÉNYBEN ÉS ALAPVETŐEN ÖRÖMTELI ÉS MEGHATÓ, HOGY HOVATOVÁBB NEMZETI ÜGGYÉ VÁLT AZ, HOGY KIK DANOLNAK ÉS HOGY' DANOLNAK A 'ZANDRÁSSY ÚTON..JÓPÉNZÉÉÉ' EZ KÁBÉ OLYAN "MEGRÁZÓ", MINT AMIKOR JÓ NÉHÁNY TIZ ÉVE A "KI MIT TUD"-ON SORKATONÁK "MUNDÉRBAN" MADRIGÁLOKAT INTERPRETÁLTAK--S EZEN A ZSÜRI AKKORI ELNÖKE MAJOR TAMÁS ELVTÁRS IS KIAKADT.....
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. június 10. 16:27
Semmi baj! Majd most kimegy a piacra, s a piac őt is megdönti, ha még kell valakinek. Megkopott hangja már nem sokra predesztinálja de még megkenetheti itt-ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!