Itt vannak a lehetséges új alkotmánybírók

2023. június 28. 19:46

A tizenöt fős Alkotmánybíróság négy tagjának is lejár szeptember 1-jén a megbízatása.

2023. június 28. 19:46
null

A tizenöt fős Alkotmánybíróság négy tagjának is lejár szeptember 1-jén a megbízatása. A jogszabályi előírásoknak megfelelően héten az illetékes bizottság már meg is hallgatja a négy új alkotmánybíró-jelöltet. Az Index pedig úgy értesült, hogy a Fidesz–KDNP Haszonicsné Ádám Máriát, id. Lomnici Zoltánt, Patyi Andrást és Varga Rékát jelöli alkotmánybírónak.

2023. szeptember 1-jén négy alkotmánybírónak is lejár a tizenkét éves megbízatása. Dienes-Oehm Egont, Pokol Bélát, Szalay Pétert és Szívós Máriát ugyanis 2011. június 29-én választotta meg titkos szavazással a parlament alkotmánybírónak – 2011. szeptember 1-jei hatállyal. A négy alkotmánybíró a törvényi előírások értelmében

***

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WLaci
2023. június 28. 21:33
Patyi "elnézést miniszterelnök úr" András? Varga "5 éve még osztályvezető volt a faszomtudjasehol" Réka? A jó büdös kurva anyját az összes mocskos fidkány "jogásznak", akik szétbaszták ezt a szakmát 10 év alatt. Ennél még a koszovói alkotmánybíróság is színvonalasabb, buzik.
Robert69
2023. június 28. 21:12
Tök mindegy kik lesznek a liberálbalfasiszták már készítik a fröcsögő cikkeket a diktatúra mindent átszövő aljasságáról az elfogult alkotmánybírákról és így tovább a végtelenségig...........és persze az EP is felsorakozik mert hát ők írják a vádbeszédet........
balbako_
2023. június 28. 20:30
Jónak tűnik.
salamonhihii
2023. június 28. 20:20
Patyi elvtárs 2018-ig a Pártegyetem (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) mindenható rektora volt. Uralkodása alatt az egyetem az EU-s pénzek lenyúlásának egyik központi bázisaként üzemelt: Pénzeső az egyetemen! Az egyetemgyilkosságok és a civilek csillagozása azért is jó a kormánynak, mert hetekre eltereli a figyelmet az országban folyó gigantikus lopássorozatról. Szinte alig volt visszhangja a 24.hu Nemzeti Közszolgálati Egyetem projektjét érintő uniós vizsgálatról szóló cikkének. Pedig a cikk rendkívül fontos. Az EU ellenőrei rendkívül súlyos megállapítást tettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folyó visszaélések gyanújáról, melyeket a FUTÓ PROJEKT ellenőrzése során állapítottak meg az EU szakértői. Az újság által idézett jelentés rendkívül jelentős túlárazásokról és gyakran teljesen indokolatlan beszerzésekről beszél egy 17,5 milliárdos projektnél. A súlyos túlárazás és az indokolatlan költés a korrupció és a lopás egyételmű szinonímája. https://korrupcioinfo.hu/penzeso-az-egyetemen/?fbclid=IwAR0b2wEygPQzHTNzP3g_yLpdXucRAHyIP6PYLVZM-kixwzKt5AEHHsNE3ro Ez természetesen csak érdem a NER-ben. De jaj, családos emberként gyereket csinált az egyik hallgatójának, ezért 2018-ban diszkréten lemondatta a Párt a rektori pozíciójáról. A NER most újabb bevetésre küldi, ezentúl a magyar jogállamra fog felügyelni. Jogállam, az....Érdemtelen tevékenységem haszontalanra cseréltemTavares jelentésből:Egypárti az alkotmány és hiányzott a társadalmi párbeszéd az elfogadásakor-A dokumentum a hosszas bevezető után következtetésképpen megállapítja, hogy a magyar alkotmány ilyen tempójú, és ilyen tartalmú módosítgatása összeegyeztethetetlen az EU-s szerződés 2. cikkével (alapjogok), a 3. cikk első pontjával (értékek előmozdítása), és a 6. cikkel (az Európai Unió Alapjogi Chartájára való hivatkozás). Ez a jelentéstervezet szerint azt eredményezi: egyértelmű veszélye áll fenn annak, hogy súlyosan sérülnek a második cikkben felsorolt értékek - ami a hetes cikk beindítását indokolja.-Megpróbáltam beleélni magam az átlag orbánszavazó bőrébe. Nem sikerült elsorvasztani az agyamat sajnos..gondolkodik...gondolkodik és gondolkodik tovább. Családbarát kormány. Egy feltétellel, feltétel nélkül fideszkdnpsnek kell lenned és ha lehet, minél korábban legyen valami stiklid. Ha több is van, még jobb/an jársz. Hova süllyed már ez az ország? Azt hisszük, hogy már nincs lentebb. Erre kiderül "ilyen nincs, és mégis van" (elnézést Vitray Tamástól). Nincs itt semmi látnivaló. Csak a szokásos jobboldali kultúrhafölény ragyog fel a horizonton. A jogállam nem definiálható. Itt semmiképpen höhöö..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!