Verebes István Vágó István búcsúztatásán: Pista mindig nevetésre készült!

2023. május 18. 17:10

A Demokratikus Koalíció által szervezett megemlékezésen búcsúztak tisztelői az egykori műsorvezetőtől, zenésztől, politikustól.

2023. május 18. 17:10
null

Csütörtök délután vettek nyilvános búcsút a közelmúltban elhunyt Vágó Istvántól. A televíziós újságíró, politikus április 29-én hunyt el váratlanul. Azóta özvegye közlése alapján tudható halálának oka is: a hirtelen rosszullétet és halálát egy elrobbanó hasi aorta okozta, Vágó Istvánon a kiérkező mentők sem tudtak segíteni. „Ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni” – nyilatkozta Vágó Judit. 

Az elhunyt kvízmester-politikus fia pedig arról nyilatkozott, hogy a család és a barátok szűk körben kedden már elbúcsúztatták Vágó Istvánt. Temetés egyelőre nem lesz, árulta el akkor Vágó Péter, aminek okát nem osztotta meg a nyilvánossággal. 

A búcsúztatón a pályatársak nevében Verebes István, politikai közössége képviseletében pedig Gyurcsány Ferenc mondott beszédet. 

Ide kattintva olvashatja el Gyurcsány Ferenc beszédét, lejjebb pedig Verebes István gondolatai következnek:

Gyurcsány Ferenc: Vágó István sokszínű, remek ember volt

Csütörtök délután vesznek nyilvános búcsút a közelmúltban elhunyt Vágó Istvántól. A televíziós újságíró, politikus április 29-én hunyt el váratlanul. Azóta özvegye közlése alapján tudható halálának oka is: a hirtelen rosszullétet és halálát egy elrobbanó hasi aorta okozta, Vágó Istvánon a kiérkező mentők sem tudtak segíteni.

Vágó Istvántól búcsúzva az egykori pályatársak és kollégák nevében Verebes István arról beszélt, amikor megkapta a felkérést, töprengeni kezdett, mit is mondjon. Ljudmila Ulickaja sorait idézte, melyeket a napokban olvasott. Mint mondta, néhány héttel Vágó halála előtt kiváló napot töltöttek együtt. Az életben a horizont nagyon abszurd, idézte az orosz írót, mint mondta, a lét és nemlét igazságával szembesült a halálhír hallatán. 

Jó hangulatú ember volt, mondta Vágóról, akinek a szája mindig mosolyra kanyarodott, nevetésre készült. Soha nem lehetett rajtakapni nemtelenségen és ezt tiszteltem benne, mondta. Humor, jó modor, tisztesség, sorolta Verebes, mik adták barátságuk alapját. 

Verebes István elmondta, Vágó kedvelte a bort, ő azonban utálja. De most - és kezébe vett egy pohár bort - ezzel adózom Vágó István emlékének és az önök egészségére iszom. Egészségükre! - zárta emlékezését az egykori pályatárs.

 

 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adrás
2023. május 19. 11:12
Kb 3 percig tudtam hallgatni a szekta tv-ben az öreg szuszogót, a síró hangján .
Saksafar
2023. május 18. 20:09
A heti hetesbe teljesen kár volt beültetni, lehet hogy nevetni szeretett, de hogy ott a humort nem értette és semmilyen poént nem tudott hozzá tenni, az biztos.
BARZOZO
2023. május 18. 19:59
TALÁN NEMZETI GYÁSZT KÉNE TARTANI A DK NEVÉBEN. BÁR EGYÜTT ÉRZEK A CSALÁDDAL. DE SAJNOS SOK ÉRTÉKESEBB EMBER HALT MEG A MÚLTBAN, ÉS A BALOLDAL NEM CSINÁLT EKKORA DRÁMÁT. PL: SZTANKAY, HELYEI, STB. SZÉGYEN.
Obsitos Technikus
2023. május 18. 19:20
"Dicsérjen téged holtodban a bazitai Darth Vader!" - ez is a súlyosabb szitkok közül való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!