New York után Washingtonban is bemutatták a magyar sikerfilmet

2023. május 27. 16:48

Harmadszor vetítették az USA-ban teltház előtt a Hadik című filmet.

2023. május 27. 16:48
null

Pénteken a washingtoni Kossuth Házban mutatták be a a Hadik című magyar történelmi kalandfilmet.

A hazánkban márciusban bemutatott alkotást már több magyar közösség is láthatta az Egyesült Államokban. A héten a Florida állambeli Sarasotában, azt megelőzően a Magyar Film Napja alkalmából a New York-i magyar kulturális központban, a Liszt Intézetben, legutóbb pénteken pedig Washingtonban vetítették a filmet. 

Az eseményen részt vett a film egyik Amerikában élő szereplője, Bordán Lili, aki a vetítés után tartott közönségtalálkozón elmondta, szerinte fontos, hogy olyan alkotások készüljenek, mint a Hadik, amelyek kevésbé ismert magyar történelmi eseményekről, személyekről szólnak. 

Az alkotást a tervek szerint még Los Angelesben, valamint a kanadai Torontóban is vetíteni fogják

– mondta Palotai Csenge, a New York-i Liszt Intézet igazgatója.

(MTI)

Nyitókép: Takács Gergely

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. július 10. 21:18
Nem fogom be a számat csak azért, mert egyáltalán nem szívelem a honi ellenzéket. Ez a film rossz. Ez is rossz. Mert a Toldi is az. Miért? Mert nincsen karizmája, kurázsi nélküliek rakosgatták össze. Minek bármibe kezdeni, ha nincsen küldetése egy egész ország számára? A Hadik-filmet kierőltették valakik. Szép képi megjelenítések mellett pocsék forgatókönyv, pocsék vágás, pocsék általában. És amatőr volt, aki elvállalta a rendezést: kinek van kedve egy filmet szinte folytonos szürkülettel fotografáltan végigkínlódni? A sztori pedig nulla, a párbeszédek szájbarágósan együgyűek. Amennyiben a magyar történelmet népszerűsítené bárki is, annak sokkal több tapasztalatra van szüksége, ami a való életet illeti.
Kvari.gergo
2023. május 29. 12:08
Harmadik telthaz... Az hianyzik a cimbol hogy a harom "telthaz"-bol osszejott-e 500 nezo vagy meg annyi sem... De a cikk iroja figyelt ra hogy ilyen kis adatok ne rontsanak a "fantasztikus siker" feelingen...
Lauder Stenonis..
2023. május 28. 00:42
Azért a jelmeztervezőnek szólhatott volna valaki, hogy több hét lovaglás után a huszárok ruhái nem úgy néznek ki, mint amik most jöttek a patyolatból.
Lajoss
2023. május 27. 22:01
Hú,de komoly..Amerika a lábaink előtt hever..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!