Varga Ádám: Pankotai Lili anyja bíróság elé is kerülhet ezért

2023. május 14. 16:44

A Pesti Srácok munkatársa szerint „Pankotai Lili anyja a bejegyzésében kimeríti a közösség elleni uszítás fogalmát”.

2023. május 14. 16:44
null

Varga Ádám, a Pesti Srácok munkatársa, a The Fair Right című műsor vezetője nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy nemrég a YouTube korhatárosra állította egy videóját meztelenség és szexuális tartalom miatt. A műsorvezető felidézte, hogy a beszélgetés során foglalkoztak bulvár, politikai és tudományos témákkal is, de sem meztelenkedést, sem szexuális tartalmat nem mutattak be. 

Varga hozzátette, hogy emiatt fellebbezett a videómegosztó döntése ellen, amit „csodák csodájára két percen belül elfogadtak, majd eltávolították a korhatár miatti korlátozást”. Majd azzal folytatta, hogy „csak arra tudtam gondolni, hogy egy jól szervezett csoport folyamatosan jelentgette a videómat a YouTube felületén található összes indokra hivatkozva”.

Idővel kiderült, hogy az újságíró gyanúja igaznak bizonyult, ugyanis, mint írta, a letiltását követően egy ismerőse elküldött neki egy képernyőfotót egy Facebook-bejegyzésről, amit a „Demokráciát! Jogállamiságot! Kormányváltást!” nevű Facebook-csoportban talált. A posztot Pankotai Lili édesanyja tette közzé a saját profiljáról. 

„Minden platformon tiltsák őket”

Az aktivista édesanyja, Lépold Katalin ezt a felhívását azzal indokolta, hogy Bohár Dániel és Deák Dániel – akiket bejegyzésében csak „kormánypropagandistaként” emleget – véleménye szerint „megrágalmazta, és hazugság terjesztésbe kezdett Lilivel és Somogyi Zoltánnal kapcsolatban.

Ezután Varga Ádám idézett néhány „fontosabb gondolatot a teljes szövegből:

  • Pankotai Lili anyukája vagyok.
  • Több fórumon dolgozzuk ki azokat a módszereket, amivel a kormány hazugság propagandáját vissza tudjuk szorítani.
  • Pénz hiányában olyan törvényes eszközöket kell használnunk, amelyek eddig is adottak voltak.
  • Azt szeretném elérni, hogy minden platformon tiltsák őket. Jelentsétek őket minden platformon.
  • Ne kommenteljetek, mert akkor letiltanak és jelenteni sem fogjátok tudni.
  • Minél nagyobb tömegben mennek a jelentések, annál hatékonyabban működik a tiltás.”

Nyitókép: Képernyőfotó
Nyitókép: Képernyőfotó

A képernyőfotót továbbították a jogászoknak

Varga a cikket azzal zárta, hogy az említett képernyőfotót „mindenesetre továbbítottuk a jogászainknak, mivel Pankotai Lili anyja a bejegyzésében kimeríti a közösség elleni uszítás fogalmát, nem beszélve a közvetett anyagi károkozásról.

– hangoztatta az újságíró.

Nyitókép: Pankotai Lili a március 15-i tanártüntetésen. Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
.O1G
2023. május 17. 21:01
Van ám itt a kommentek közt elég sok birka. De hát kutyák ugassanak, birkák meg szavazzanak.
Sulammit
2023. május 15. 18:46
Arra miért nem tanította meg a lányát, hogy nem beszélünk egy felnőttel zsebretett kézzel? Főleg nem, ha az a köztársasági elnök. Főleg nem, ha komolyan akarok tőle kérdezni valamit. Mi ez a tiszteletlenség? Még miket enged meg ez a nő a Lili nevű gyerekének? Káromkodni, trágárkodni, tiszteletlenül, bunkón viselkedni, megbukni, nem tanulni, rengeteget hiányozni évet ismételni megengedte.
istvanpeter
2023. május 15. 09:39
Szép kis család!
flesh ripper
2023. május 15. 09:35
Ezek szerint, igaz az a mondás, miszerint, "mindenkinek van anyja"? Még a két lábon csörtető, szarspriccelő fejvaginának is? Egy mumifikálódótt, szargöröngyös végbélnyílás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!