Csak minden ötödik ember szerint van esélyegyenlőség a férfiak és a nők között Magyarországon

2023. április 21. 06:27

A Publicus felmérése szerint az elégedettséget jelentősen befolyásolja a pártszimpátia.

2023. április 21. 06:27
null

Csak minden ötödik ember szerint van esélyegyenlőség a férfiak és a nők között Magyarországon – derül ki a Publicus Intézet által a Népszava megrendelésére készített kutatásból.

A válaszadók majdnem fele (46 százalék) úgy gondolja, hogy ugyan nincs egyenlőség, de azért az eltérés nem jelentős a két nem lehetőségei között.

Teljes egyenlőtlenséget a válaszadók 29 százaléka lát.

A felmérés szerint az elégedettséget jelentősen befolyásolja a pártszimpátia. A Fidesz támogatóinak relatív többsége kevésbé kritikus: 44 százalékuk látja úgy, az esélyegyenlőséggel minden rendben van, és csak 13 százaléka jelezte, hogy határozottan egyenlőtlennek tartja a két nem helyzetét.

***

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Philo
2023. április 21. 11:37
Kettőt mondanék itten kérem szépen! 1. A nők nem rendelkeznek a férfiakhoz hasonló szintű kompetenciákkal, így nem is jogos a követelésük, miszerint egyenlő értékű munkaerőként kellene bánni velük. 2. A METOO kreál a férfiból PPG-t (Picsa Pusztító Gépezetet), mivel e fentebbi mozgalom nem az állítólagos (női) áldozatokat védi, hanem ártatlan férfiakat vádol be alaptalanul, tönkretéve az életüket. Feminizmus= szexizmus, ergo: férfigyűlölet.
istvanpeter
2023. április 21. 10:14
Az emberi társadalom két nagy természetes halmazra oszlik, nőkre és férfiakra. A halmazok tagjai, mint emberek, a jogállamokban teljes mértékben egyenlők, de az alapvető rendeltetésüket és funkcióikat tekintve, döntő mértékben különböznek egymástól, ami a társadalmi lehetőségeiket és mozgástereiket is meghatározza, továbbá értelemszerűen eltérő biofizikai, biokémiai és más tulajdonságokat feltételez. Tehát, az emberjogi egyenlőség, nem jelenti a nők és a férfiak azonosságát és a mozgásformáik azonos teljesítményeit és eredményeit. Természetesen, a különbségekből adódó esetleges ellentmondásokat és a köznapi problémákat elvileg minden további nélkül meg lehet ismerni és rendezni lehet. Viszont, a nők és a férfiak közötti csatározások nem erről szólnak, hanem azok kifejezetten a nemek közötti hatalmi, uralmi harcot jelentik, ami minden szinten az emberi társadalom feletti hatalomgyakorlási jog megszerzéséért folyik.
szóda
2023. április 21. 09:25
Ez a minden ötödik ember kábé lefedi a magyar ellenzéket.
Zolotarjov
2023. április 21. 09:06
-Mert kisebb bérigényt jelölnek meg-hangzott a válasz..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!