Doppingügy: Kenderesi Tamás vallomást tett

2023. április 19. 16:10

Az olimpiai bronzérmes úszó közleményt adott ki.

2023. április 19. 16:10
null

Kenderesi Tamás hosszú közleményben fordult a nyilvánossághoz. Az olimpiai bronzérmes úszó elárulta, ő az a sportoló, aki ellen az úgynevezett biológiai útlevél módszere, atipikus minta alapján doppingeljárás indult decemberben.

Kenderesi tagadja, hogy elkövetett volna doppingvétséget.

„Miért nem indulok az úszó országos bajnokságon?” – ezzel kezdődik Kenderesi Tamás közleménye. Sós Csaba szövetségi kapitány a minap úgy nyilatkozott az olimpiai bronzérmes nincs kellően felkészült állapotban – számolt be róla a Magyar Nemzet.

„Valójában több mint hat hónapja nem tudok teljes edzésmunkát végezni. Részben krónikus vállfájdalmam, részben az ellenem atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján,

Meggyőződésem, hogy ennek során beigazolódik: tiltott anyagot, tiltott módszert soha nem alkalmaztam, doppingvétséget nem követtem el” – fogalmazott Kenderesi Tamás.

„Doppingellenőrzés céljából 48 alkalommal vettek tőlem vért, és 51 alkalommal vizelet mintát.

Soha egyetlen egyszer sem találtak a szervezetemben tiltott szert, szermaradványt, módszert, de ezek alkalmazására utaló eredményeket sem” – írta a sportoló.

A teljes közleményt ITT olvashatják el.

***

Nyitókép: Kenderesi Tamás Facebook-oldala

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Behemót Tamás
2023. április 20. 08:47
A közlemény nem vallomás !!!
DrPepper
2023. április 20. 03:56
Nekem hitelesnek tűnik, amit ír. Ha valóban nem adott pozitív mintát, akkor magyarázatra szorulnak az eljárások.
Anton Saiz
2023. április 19. 22:57
Nehéz ügy... Alapjában egy antipatikus fazon ez a Kenderesi, nagy pofája is volt, messze nem hozta azt, amit vártunk tőle a belerakott milliók fejében. Mert azért egy profi sportolóról van szó, semmi mást nem kell csinálnia csak úszni, de azt nagyon jól, hát ez az ami nem ment neki. Most ez a dopping is pluszban, hát ebből nehzen jön ki, már ha kijön. Szerencsétlenségére Milákkal kell együtt úsznia, őt befogni, nemhogy megverni egy Kenderesinek? Mintha a Himaláját próbálná rugdosni...
Mandinka
2023. április 19. 22:49
Kiegészítés. Vannak "jó" szerek(kiválasztottaknak) meg amik kiderülnek. Pl Katinkának, amitornászlánynak(simonbiles) IS elengedték a kezét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!