Eljutottunk oda, hogy a nők versengenek a férfiakért?

2023. április 19. 12:54

Az online ismerkedés lehetősége kinyitotta a világot, nagyon sok emberrel kerülhetünk nagyon gyorsan, nagyon felületes kapcsolatba. Interjú.

2023. április 19. 12:54
null
Kozma-Vízkeleti Dániel

„Hogyan változtatta meg az online tér az ismerkedést?
Az online ismerkedés lehetősége kinyitotta a világot, nagyon sok emberrel kerülhetünk nagyon gyorsan, nagyon felületes kapcsolatba. Nincs tétje, tényleg százakkal válthatunk néhány rövid chatüzenetet, ebből nagyon kevéssel fogunk mélyebb beszélgetést kezdeményezni. Ez egyszerre fölszabadító meg zavarba ejtő.
Az online térben nagyon könnyű kommunikálni, hiszen nem vagyunk személyesen jelen, van időnk reagálni, adott esetben 17 másodpercet is kivárhatunk, mire egy frappáns választ elküldünk.
Későbbre tolódott a kapcsolat nehézsége, hogy ezeket a nagyszámú felületes ismeretségeket hogyan váltjuk valóban személyes, két ember közötti jelenléten alapuló kapcsolattá.
A fiatal felnőtt klienseim arról számolnak be, hogy valamelyik üzenetközvetítő szolgáltatáson fantasztikusan tudtak beszélgetni, aztán mikor a személyes randira kerül sor, nem sikerült. Például ez az érzelem, amit most rajtad látok, ez micsoda? Merthogy az online térben emojikkal fejezzük ki az érzelmeinket, a valós életben pedig gesztusokkal, arckifejezésekkel, hanglejtéssel. Hangulatjelekkel nagyon nehéz megfeleltetni azt, amit mondjuk a te arcodon most látok.
Ha ezzel tisztában vagyunk és készülünk rá, és igyekszünk elsajátítani az érzelmek megértését, észlelését meg kifejezését, akkor nem leszünk bajban. Ha valóban a társas életünk nagy részét képernyő előtt töltjük, akkor viszont érdemes arra készülnünk, hogy nagyon nehéz lesz valós személlyel valós kapcsolatot kialakítani, márpedig egy elkötelezett párkapcsolat egy valós személlyel való hús-vér kapcsolat.

Mit gondolsz egy párkapcsolatnak az újrakezdéséről, akár hónapokkal vagy évekkel később?
Van egy régi mondás, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó, de még az sem. Akkor vagyunk készek az életünkben egy új kapcsolatra, hogyha lezártuk a régit. És paradox módon egy régi ismeretségünkkel, akár egy régi kapcsolatunkkal is kerülhetünk új kapcsolatba, de csak ha lezártuk a kapcsolatunk régi szakaszát.
Tehát ha ez tényleg egy újrakezdés, nem pedig egy folytatás. Akkor tudom ugyanazzal a személlyel újrakezdeni a kapcsolatot, ha ez meg van dolgozva, elgyászoltuk a kapcsolatunk korábbi szakaszát, lezártuk, és később egy más életszakaszban, más élettapasztalattal, akár más értékekkel, de arra az ismeretségre alapozva, amit korábban szereztünk egymás felől, tudunk egy kiegyensúlyozott és biztonságos kapcsolatot létrehozni.
Lehet később újrakezdeni, de két dolgot ne várjunk az újrakezdéstől. Az egyik, hogy ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk, mert közben mindketten változtunk. A másik pedig, hogy azt se várjuk, hogy most minden más lesz. Nem lesz minden más. Azok a dolgok lesznek máshogy, amit máshogy csinálunk, máshogy döntünk, máshogy kommunikálunk. Azt is érdemes tudnunk, hogy ha erre vonatkozik egy tudatos elhatározásunk, hogy korábban türelmetlenek voltunk egymással, ezért mentünk szét, most nem leszünk türelmetlenek. Ez békeidőben fog működni, de csak amíg nem kerülünk érzelmi nyomás alá. Az lesz csak máshogy, amit mind a ketten megdolgozott, önreflektív, felelős módon máshogy csinálunk.
De ismerek olyan kapcsolatokat, amelyek valóban későbbi életszakaszban való újrakezdésből épültek; összekapcsolódunk, aztán elsodródunk egymás mellől. Később újra találkozunk, és meglátom benned ugyanazt, akit tudtam akkor szeretni vagy becsülni, és ennek a biztonságérzetére alapozva újra elkezdünk ismerkedni egymással.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2023. április 20. 08:46
Nerbot! Ez hogy jött ide?
csak szólok
2023. április 20. 01:27
Már 50+ éve is az zavart engem, hogy a nők versengtek és udvaroltak. Mára már tudom, hogy ez mindig így volt, nem most jutottunk el oda. Egy újszülöttnek ez persze újdonság. A lányok tolonganak, versenyeznek te pedig választasz közülük. Nehéz história, de bizony így működünk.
Tibi72
2023. április 19. 18:35
lll
Spiltyu
2023. április 19. 15:40
"Eljutottunk oda, hogy a nők versengenek a férfiakért?" Ez mindig is így volt. A nők mindig is rettenetesen szelektívek voltak azzal kapcsolatban hogy ki az a férfi akit beengednek a bugyijukba, sőt valójában mindig is a nő volt aki kiválasztotta a férfit. A nők mindig a számukra elérhető legjobban kinéző, legnagyobb vagyonnal, legmagasabb társadalmi státusszal és befolyással rendelkező férfiakat akarták megszerezni, míg az átlagos férfiak számukra teljesen láthatatlanok voltak. A királynak 100 ágyasa volt, a szegény parasztnak sokszor egy sem... ez most is igaz! Ami pedig az új online ismerkedési módokat illeti, javaslom mindenkinek aki nem ért egyet az alábbival, a statisztikák tanulmányozását amik feketén-fehéren láthatóak az online társkereső appok adatbázisaiban (Tinder, Bumble, Hinge, Happn, stb...). A férfiak a nők 55-60%-át lájkolják, húzzák jobbra ezekben az alkalmazásokban, így jelezve hogy a nőt szexuálisan vonzónak találják (mert hát lássuk be ez az egész erről szól), míg a nők 90%-a a férfiak mindössze 4-5%-át!!!!! És ez a 4-5% mindig ugyan az a pár férfi!!! Tehát a nők a férfiak 95%-át egyszerűen taszítónak látják és nem akarnak velük egyáltalán semmit kezdeni. Ezért van az hogy a férfiak túlnyomó többsége soha nem talál egyetlen match-et sem ezeken az online randi appokon, míg a férfiak egy nagyon kis csoportjáért az összes nő sorban áll! A nők kinézet, testmagasság és pénz alapján választják ki a férfiak felső 5%-át és örömmel osztják meg őket szexuálisan más nőkkel (csak dugja a férfi őket is), amíg a férfiak 95%-ának nem jut semmi. Szóval igen, igaz hogy a nők versenyeznek a férfiakért, de csak a legfelső néhány %-ért, míg a maradék számukra teljesen láthatatlan és semmit nem is akarnak velük kezdeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!