A József főhercegi palotába költözik az Alkotmánybíróság – mutatjuk a látványterveket

2023. március 09. 17:20

Lapunkban olvashatnak először a részletekről, és itt megtekinthetik a látványterveket is.

2023. március 09. 17:20
null

Az újjászülető József főhercegi palotába költözik majd a tervek szerint az Alkotmánybíróság, értesült a Mandiner. Az épület rekonstrukcióját a Magyar Építő Zrt. 2021 júliusában kezdte meg. A palotát a Nemzeti Hauszmann Program keretében építik újjá, a Várkapitányság megbízásából.

A cél az, hogy egy méltó,  az osztrák, a szlovák és a cseh társintézményekéhez hasonló helyszínen működjön tovább a legfőbb jogforrás betartásért is felelős testület. 

A palota neoreneszánsz kertje és egykori istállóépülete bárki által látogatható lesz, ez utóbbiban turisztikai programokat is kínál majd az AB. A hagyományokat folytatva a teljes ülés eredeti, csepp alakú tárgyalóasztala is helyet kap az új épületben, valamint a testület 33 éves történetét megörökítő kiállítás is látogatható lesz.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2023. március 10. 06:06
2010 ota az alkotmanybirosag semmit nem csinalt, a mostani rendszerben felesleges Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem tetszik a latvanyterv, mindig orulok, ha megujul egy gyonyoru regi kozepulet
Bell & Sebastian
2023. március 09. 21:44
Esztergomban már kaptak egyet, csak oda nem voltak hajlandóak kitelepülni. Vidékre száműzni egy ilyen fontos testületet? Igaz, az új rezidencia ötször akkora, legalább kényelmesen elférnek benne.
Üresfejű hibrid
2023. március 09. 21:18
Betonkocka gipszcirádákkal.
Reszelő Aladár
2023. március 09. 21:08
Ahhoz képest, hogy a lipsik szerint nem is létezik, ahhoz képes elég korrekt lesz. De lehet majd ezt is támadni, hatalomra kerülni, saját bírókat választani és visszazsuppolni az egészet egy belvárosi pincébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!